Last news in Fakti

20 Март, 2014 20:34 1 623 0

Концерт срещу хепатита се отложи, инициаторът в болница

  • христо гешов-
  • фондация-
  • хепатит-
  • червен бряг-
  • концерт

Христо Гешов обеща на жителите на Червен бряг страхотно шоу на новообявената дата 29 март

Председателят на Фондация „Христо Гешов“ и лицето на кампанията за борба и превенция с хепатита Христо Гешов беше приет в болница в София. Христо стартира Национална информационна кампания „Хепатитът до мен“ в края на миналата година, която  беше подкрепена от едни от най-големите български изпълнители.

От Фондация „Христо Гешов“ организираха редица благотворителни концерти в подкрепа на борбата с хепатита в няколко града. На 22 март беше планувано националното турне да премине и в родния град на Гешов - Червен бряг, но след промените в здравословното му състояние  датата беше сменена за 29 март.

На сцената в Червен бряг ще се качат Мариана Попова, Искрен Пецов, Йоана Драгнева, Ваня Костова, Боян Михайлов, Стефка Берова, Софи Бард, Джулия, Ева и заместник-председателят на Фондация „Христо Гешов“ – Стефан Илчев.

„Сигурен съм, че докато аз се възтановявам, фондацията ще е в добри ръце, защото няма по-добър заместник от един истински човек, какъвто е Стефан Илчев. Отсъствието ми ще е кратко и се извинявам на своите съграждани за отлагането на датата, но мога да им обещая, че на 29 март ще ги изненадаме много приятно с шоуто, което сме им приготвили. Този път концертът ще е малко по-различен от всички останали, взехме си поука от грешките от другите градове, пропуските запълнихме и съм сигурен, че в Червен бряг концертът ще е невероятен. Жителите на Червен бряг ще имат възможността да се насладят на едно невероятно шоу, да чуят и видят едни от най-обичаните български изпълнители, ще имат възможността и да видят един етюд, който за кратко ще ги върне назад във времето, след което бързо ще ги върнем в ден днешен“ – обеща Гешов.

Христо Гешов е носител на вируса на хепатит Б с тежки усложнения – цироза на черния дроб в напреднал стадий. В началото на тази година Христо отказа да приема животоспасяващото си лекарство в знак на протест срещу здравната система, като настояваше за спешни промени в законодателството и повече права за болните от хепатит.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА