20 Септември, 2024 10:05 721 8

Рецепта на деня: Паниран праз лук

  • паниран-
  • праз лук-
  • какво да сготвя-
  • предястие

Просто и вкусно есенно-зимно предястие

Рецепта на деня: Паниран праз лук - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • праз - 10 стръка;
  • яйца - 3 бр.;
  • олио - за пържене;
  • сол;
  • брашно;
  • галета.

Начин на приготвяне:

Почистваме праза от сухите листа, измиваме го и го нарязваме на парчета с дължина около 5-6 сантиметра.

Слагаме парчетата лук в съд с вряща подсолена вода, като внимаваме да не се разварят.

Изваждаме ги внимателно и ги оставяме върху гевгир да се отцедят от водата и да изстинат. Всяко отделно парче праз натискаме с опакото на лъжицата, за да се сплеска.

След това последователно овалваме в брашно, в разбитите яйца, в галета и пак в яйца и пържим в силно нагорещено олио на силен огън. Изпържваме и от двете страни до придобиване на златист цвят.

Готовите панирани лучени пръчици оставяме няколко минути върху кухненска хартия да се отцедят от излишната мазнина.

Поднасяме със сос тартар или друг сос по избор, пише gotvach.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пържи, печи , тъпчи

    0 1 Отговор
    новата рецепа чети и прави . хахахахаха
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Читател

    2 1 Отговор
    Е бре, Венелино! На снимката празът е увит в бекон, който липсва в рецептата, копипейстната от теб.
  • 4 Ко речи?

    2 0 Отговор
    Ееее, голЕм праз...
  • 5 Рецепта за

    1 2 Отговор
    праз лук с чесън и лук.
  • 6 Верно ли бе

    2 3 Отговор
    Пълен отврат
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Хан Ауспух

    2 1 Отговор
    пак глупостите на застаряващата лелка!