Необходими продукти:
- бутер тесто - 1 пакет;
- пилешко филе - 2 пеперуди;
- сирене - 100 г;
- бекон - 200 г;
- 1 яйце;
- пресен лук, само перата - 2 стръка;
- магданоз - 2-3 стръка.
Начин на приготвяне:
1. Нарежете бекона на кубчета, изпържете ги и ги оставете да изстинат.
2. Намачкайте сиренето с вилица, добавете към него нарязания магданоз, перата от лука и бекона.
3. Разделете пилешкото филе на 4 парчета. Направете разрез в във всяко от тях, така че да се образува джоб, и го напълнете със сместа.
4. Разрежете бутер тестото на 4 правоъгълника. Разточете всяко парче леко с точилката, за да се изтъни. Върху всяко парче тесто сложете по едно филе и го завийте. Залепете краищата с малко вода.
5. Поставете завитите филета в намазнена тава със снадката надолу. Намажете ги с разбито яйце и изпечете в предварително загрята но 200 градуса фурна. Към края може да ги покриете с алуминиево фолио, за да не изгорят отгоре, пише Mate Kitchen.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Град Козлодуй
11:01 19.12.2024
3 Пич
Коментиран от #4, #9
11:08 19.12.2024
4 Град Козлодуй
До коментар #3 от "Пич":
госпожа Маринова е номер 1Коментиран от #5
11:31 19.12.2024
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Пич
До коментар #5 от "КОЗЛОДУЙСКА ГЕЙША":
ти добре ли си иди се лкувайКоментиран от #7, #8
12:27 19.12.2024
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Този коментар е премахнат от модератор.
9 Бон филе
До коментар #3 от "Пич":
Женката Пич е много добра в кухнята. Иска бутче,не филе, щото ѝ е сухо.😁😁😁12:51 19.12.2024