Известния телевизионен готвач Фил Викъри в предаването This Morning разкри своя трик за печене на картофи, който може да намали значително времето за приготвяне.
Той обясни: „Печените картофи изискват време и енергия, но можете да ги ускорите – микровълновата е чудесен начин да ги започнете и след това да ги довършите във фурната, за да получите хрупкава коричка.“
Викъри добави: „Когато ги върнете във фурната, не е задължително да я включвате – можете да ги завършите само на програмата за грил, което пести енергия. Освен това, винаги, винаги използвайте остър нож, за да нарежете картофа по ръба преди готвене – в противен случай той може да експлодира.“ Това се отнася за случаите, в които печете цели картофи за пълнене.
Готвачът предупреди за потенциални проблеми при печенето на картофи: „Ако ги поставите в студена фурна, която постепенно се загрява, коричката може да стане толкова стегната, че картофът ще се разшири и ще се пръсне. Това не се случва винаги, но се случва, така че аз винаги ги разрязвам.“
Но най-голямата изненада дойде, когато Викъри разкри, че добавянето на чаена лъжичка вътре в картофа (не при готвене в микровълнова, а във фурна) може да намали времето за приготвяне с около 20 минути.
Според него тази техника позволява картофът да бъде готов за 35-40 минути, вместо за цял час. Още повече, че трикът не се отнася само за картофи – той работи също и за всякакви кореноплодни зеленчуци, които печете във фурната.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 плюс минус
16:38 29.01.2025
4 Мъж
16:41 29.01.2025
5 Леля Гошо
19:25 29.01.2025
6 Когато мама не е вкъщи
20:27 29.01.2025
7 Страшно скапан машинен превод
21:26 29.01.2025
8 Анoнимен
12:29 30.01.2025
9 ами,
12:37 30.01.2025