Рецепта на деня: Свински пържоли с топено сирене

11 Септември, 2025 10:05 2 173 12

  • свински пържоли-
  • топено сирене-
  • майонеза-
  • какво да сготвя

Един нов и изключително лесен начин да приготвите пържолите

Рецепта на деня: Свински пържоли с топено сирене - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 4 броя свински пържоли;
  • 300 г топено сирене;
  • чаена чаша майонеза;
  • сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне:

Преди да започнем подготовката трябва да пуснем фурната да се загрява, за да достигне необходимите градуси и топлина, докато ние приготвяме ястието.

Месото се поръсва с подправките, подрежда се в подходящ съд за печене, след това се покрива с топено сирене. Според количеството месо, с което разполагате се редят ред месо, ред топено сирене и така докато не се изчерпят продуктите. Когато приключите с подредбата е нужно да покриете пържолите с майонеза и да похлупите съда с капак или алуминиево фолио.

Печенето е препоръчително да бъде на 200 градуса за около 2 часа, пише zvezdev.com.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Една жена

    11 3 Отговор
    Майонезата е абсолютно ненужна, даже забранена при това ястие! Топеното сирене дава достатъчно мазнина и калории!
    Вкусно е, но да се готви рядко, не е от най-полезните гозби.
  • 3 Посетител

    13 0 Отговор
    Снимката малко се различава от рецептата... Като гледам, онова на снимката по-скоро е шницел пане, отколкото пържола... И така, както е описано в рецептата: ред месо, ред сирене - значи ли това, че могат да се застъпват?!
  • 4 Със сигурност

    12 0 Отговор
    това на снимката не е пържола, а шницел.
    Вие списвачите, правите ли разлика?!
  • 5 Идън

    8 4 Отговор
    Без майонеза и топено сирене. Пека ги заляти с малко бира- покрити с алуминиево фолио. Фолиото махам и допичам. Поръсвам с черен пипер- малко сол и нарязан на ситно кромид лук.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Мишо

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Пич":

    Нещо,като капама,ама със сирена.

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 щок

    1 1 Отговор
    трябва да пуснем фурната да се загрява,на студена фурна нищо не се пече.
  • 11 кабел

    1 1 Отговор
    Ако слагате много редове пържоли и сирена,ястието ще стане,като торта.
  • 12 Лвкусове

    0 0 Отговор
    Леле@
    Кошко всичко сте били ,ьиеъични , зьрсвпсловми,, снти вккусни. Ско оскатр никога не яжте такова вср ми р ьвайсе