Last news in Fakti

1 Януари, 2023 21:10 11 481 74

Състезанието между новогодишните програми спечели: БНТ

  • бнт-
  • новогодишна програма

Дали обаче самопохвалите, изсипали се от телевизията-майка към собственото й творение са заслужени?

По традиция Българската национална телевизия предложи на зрителите в Новогодишната нощ пъстра и бляскава програма. Именно специалната програма – слот 20:30- 01:00 – е била категоричният избор на зрителите в Новогодишната нощ и е привлякла до над 1 000 000 зрители – средно 850 000 зрители пред телевизионния екран, или 37.2% от аудиторията в българския телевизионен ефир.

Това пусна телевизията-майка след новогодишната нощ. Не знам доколко цифрите са верни при родната традиция да изкривяваме всичко, но щом другите две национални телевизии мълчат, сигурно има истина в тях.

За друго обаче ми е думата. Защо БНТ спечели състезанието по зрителски интерес? Отговорът е много прост-
защото заложи на стари, добре познати и обичани актьори и достатъчно умни и интересни сценаристи. Както и на мелодии, познати и обичани от десетилетия.

Повечето от авторите, певците и актьорите от тези отминали времена отдавна не са сред нас, но хората ги помнят и искат да ги гледат, независимо, че са ги гледали много пъти.

Какво противопоставиха другите две национални телевизии- познати и вече втръснали лица - Рачков и Цитиридис.
първият не слиза от екран с часове, независимо дали води шоу или приканва мераклиите да си опитат късмета в хазарт.

Вторият пое нелеката задача да замени Слави Трифонов и не се справи, но остава, вероятно поради липсата на алтернатива.

Така че БНТ избра правилното решение и спечели.Но с един нюанс. Ако от Кошлуковата телевизия си въобразяват,
че са сътворили нещо свое и оригинално, дълбоко се лъжат. Сътвориха пълнеж около старите сценки и имитация на големи актьори. Доста слаб пълнеж при това. На моменти дори разваляше направеното преди години от Парцалев, Тодор Колев и Калоянчев. Да не говорим за реквизита - миришеше на икономия и мизерия. Все с идеята за оригиналност, каквато обаче липсваше. Затова ми звучи доста пресилено да кажещ на програмата си "бляскава",
както самите те са си я определили. Малко по-скромно изразяване би било на място. Ако с нещо трябва да се похвали заслужено БНТ бе изпълнението на Дунавското хоро-традиция, която беше спазена въпреки разгорелият се спор около авторските права на тази великолепна българска музика.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 74 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОЛАТА ИСТИНА

    16 14 Отговор
    Мухаха ха ха....
  • 2 Чоко

    101 2 Отговор
    Гледах БНТ и Евроком защото по Нова Сорос ТВ бяха пруснали простотии, а на Бтв се оляха с реклами!
  • 3 Невероятно НО факт

    49 19 Отговор
    Всеки девети от десет запитан декларира че не ГЛЕДА телевизия и че даже нямат в къщи телевизор/по хигиенни съображения/...а тука излиза че всеки девети от десет гледа телевизия🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔....
  • 4 Адам Хилтън

    95 7 Отговор
    Какво точно "копира и проваля" БНТ? Парцалев, Калоянчев и Тодор Колев да не по американска телевизия да са станали известни навремето? Другите телевизии пък много "оригинални" - копират западни реалитита буква по буква, всичките им опити за "модерни български сериали" също са по-скучни и недодялани адаптации на скорошни западни филми.
  • 5 Ами да

    75 11 Отговор
    БНТ беше 1, благодарение на масовката от хубави момичета! Другите телевизии бяха жалки, но пък сигурно икономисаха някой лев! Поне да бяха пуснали ансамбъл Пирин! А президентът се раздаде! Тривиално и безсмислено! Орел, рак и щука! Няма кой да каже нещо умно и надеждно на народа!

    Коментиран от #16

  • 6 Защо не се увеличава

    44 5 Отговор
    броят на ефирните телевизии ??? Беше една от целите на цифровизацията която периодично дефектира при лошо време.
  • 7 Ром Бакарди

    16 18 Отговор
    Аз зяпах Ал-Джазира. То мозика, песни, танци, кючеци- напрау ум да ти фръкне. Идни ци.цо.рести мадами кат са фърлят да играят бели-денс, аууууу....комбалити ми са изцаклиха. Скивах, чи жината ма киризи накриво що са ублизвам кат ги гледам тез гю.ве.н...дии, викам си-ша играй тучилката! Подир пуснаха идин филм- уестарн, сас оня Клинт Истуд, после гармяха сас некви ракети у космоса напрау тез арапе, баш накрая дадоха убращение на некъв местен шейх ли беши, патрон ли беши....а накрая доди време ний да гармим сас нашти ракети у небету. Ба.х.т.и- идна ракета влезе у хамбаря на комшито...стана мармалад.

    Коментиран от #42

  • 8 Смърфиета

    12 9 Отговор
    Как БНТ като БНР !!! Факт!!!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 честен ционист

    21 44 Отговор
    Аз пък гледах в новогодишната нощ концерта на Софка и как 15хил дерат глас на Рома ле.. Признавам си, покъртителна гледка беше.
  • 11 Юлиян Вучков

    65 29 Отговор
    Програмата беше банална и невероятно тъпа
  • 12 колтортрегер

    64 5 Отговор
    На фона на храчковите простотии и лиготии направо е била шедьовър на милиционер потуресто цървулестата култура
  • 13 БОЖЕ. КАКЪВ. ЛАЙНЯРНИК...

    37 6 Отговор
    ДА. СЕ. ЗАКРИЕ. Е. МАЛКО
    НЕКАДЪРНИЦИТЕ- ДА. ЧИСТАТ. УЛИЦИТЕ!
  • 14 Хахаха

    32 45 Отговор
    Вие се ебаватеСТазиНовина. По-жалка картинка от БНТ1 вчера нямаше. С тюфлеци, които се имат за комедианти.

    Коментиран от #52

  • 15 Абе,

    49 14 Отговор
    Беше си едно нищо. Което малко изпъкваше на фона на другите нули. Всяка с по две 00.
  • 16 Симо

    41 4 Отговор

    До коментар #5 от "Ами да":

    Хубавите момичета бяха ученички които дори не познаваха повечето от старците които участваха.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 комодор унуфри

    91 2 Отговор
    много ясно че печели бнт. макар и бледа ,програмата на бнт бе единствената без пр.офани,ча.лгари, ма.нгали и всякаква подобна из.мет,олицетворение на моралния упадък на България. по бтв чалга и ма.нгали, по нова тв, лу.мпена рачков втръснал с идиот.щините си дори и на най дебил.ните зрители. бнт беше единствения бастион на нормалноста.

    Коментиран от #29

  • 19 класика

    10 18 Отговор
    Аз гледах новогодишната програма по TV5 Monde, ARD. А по 3sat даваха концерт на Ролинг Стоунс. Албанския тв оператор Тринг си разкодира каналите от своя пакет и могат да се гледат свободно но скоро отново ще ги закодират така че се възползвам от авантата.

    Коментиран от #59

  • 20 Друго мнение

    61 7 Отговор
    И тази година социализмът спаси новогишната програма на БНТ. До кога?

    Коментиран от #55

  • 21 Зрител

    54 12 Отговор
    Много ми дойде мумията Дони и напълно фалшиво пеещата му жена! Вълдобрев също измисления певец. Вкиснала боза. А гърчето и нова също нула. Просто. Всички са направили едно нищо, но са взели бая пари.
  • 22 КОПЕЙКИН

    32 6 Отговор
    ЗА ЖАЛОСТ новата 2023 ГД май почва като старата мизерия бедност отчаяние болести безработица безпътица и ЕМИГРАЦИЯ
  • 23 Наблюдател

    39 3 Отговор
    В царството на слепите и едноокия е цар, пък дори и едното му око да е с +5 диоптъра, астигматизъм и катаракта. Отчайващо е сравнение със скечове от преди 35-40 г и Храчкивщината и Цикатридинщината. Дори жалките опити да ги пародират по бнт-то бяха по-малко ужасни. Трябва да си направо"гении" за да може след половин век, при достъп до друго ниво техника, условия и..,
    ако щеш възможност да откраднеш нещо от цял свят и....да си 10 пъти по-зле.
  • 24 ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ

    16 53 Отговор
    Ромският славей СОФИ МАРИНОВА удари в земята всички.ЧЕСТ Е ЗА БЪЛГАРИЯ,А БИХ КАЗАЛ ЗА ВСЯКА СТРАНА ДА ИМА ПЕВИЦА С НЕЙНИТЕ ГЛАСОВИ ДАННИ.За нейна жалост се е родила В България.С този талант който има на запад сигурно щеше да ,,избие ,,рибата.,,.БРАВО СОФИ .Предварително искам да отбележа,че не съм ром ,а етнически българин.

    Коментиран от #34

  • 25 Жулиен

    71 1 Отговор
    Въртях всички канали, но най-добре им се получи на БНТ1. Рачков - едно си знае, едно си бае. Не беше за новогодишна програма. Цитиридис - просто не става. И най важното ПО БНТ1 НЯМАШЕ РЕКЛАМИ!!!
  • 26 Ужас и пак ужас

    42 13 Отговор
    На фона на старите артисти се видя колко са слаби днешните, гола вода. Пълна бутафория и пародия, едни същи втръснали муцуни и овехтели певци от мойто детство, с псевдо хитове от тогава, плюс Нети, която над 20 години доказва, че е слаба артиСка и тотално не може да пее…Обаче нали България е страната на връзките! Пълна излагация за БНТ.

    Коментиран от #71, #72, #73

  • 27 Треньора

    32 3 Отговор
    Това беше съзтезание между тежки инвалиди, победители няма!
  • 28 ХАЧО

    44 6 Отговор
    Браво на БНТ! Много българско, много грабващо вниманието на зрителя, с настроение, смях и самочувствие! Другите телевизии са толкова далеч, че дори праха не могат да й дишат! От 20 часа до полунощ БНТ 1 беше абсолютно без конкуренция. Дори дребните пропуски и кусури не дразнеха. Замисълът беше чудесен: мост между качественото телевизионно минало и съвременността, осъществен с помощта на млади хора, които сякаш поеха със сърцето си традицията от своите големи предшественици.
    А щатните плювкомети все някой ден ще се задавят с отровата на собствените си храчки.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 681

    14 3 Отговор
    Пошлост колкото искаш...
  • 31 Истината

    25 3 Отговор
    Най добре се представиха БНТ и БНР.
  • 32 Госあ

    13 15 Отговор
    Кой гледа новогодишни програми изобщо ? Винаги са били тъпи. На новогодишната вечер се яде, пие и пее. Може и музика да се послуша, на мен най добре ми влиза руска музика с пиенето. Иначе, БНТ и БНР държат едно ниво над останалите, но има толкова тенденциозност понякога, че тях ги превключвам често с най много погнуса.

    Коментиран от #33

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Абре, Козлодуй,

    5 4 Отговор

    До коментар #24 от "ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ":

    ти ли си, бе? 😂😅😀😀

    Коментиран от #35

  • 35 ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ

    4 3 Отговор

    До коментар #34 от "Абре, Козлодуй,":

    Не ,не съм КОЗЛОДУЙ.Защо питаш
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 сорос

    11 3 Отговор
    хората вече не гледат телевизия,в коя година се намирате вие даже и нова година не празнуват като едно време само малко ядене пиене илека нощ
  • 38 5655654

    18 4 Отговор
    Чак пък евтин реквизит,не е вярно,много си бяха добре,направено релаксиращо,ненатрапчиво,весело, отлично в точния момент и с правилен подход.Другите две ТВ не бяха за гледане- от тъпо по тъпо.Какво значи Кашлуковата телевизия,има си ,продуценти,сценаристи,екипи,а и какво му е на Кошлуков?Някои по платежни ,но уж политици от групата на измамите бивши " почтени" не дават други да интервюират,щото са " лоши" ,а те не.Дебилски напъни,че и Гошо Тъпото ходи и той да потресира.
  • 39 българин и американец

    18 3 Отговор
    Бях силно впечатлен от регистрационния номер на колата с петимата музиканти.
    Също ме разтърсиха двата броя бенгалски огън, които помахваха две момичета на преден план.
    Смая ме икономичното решение с надувните цифри на годината, които просто бяха поставени на пода, та когато покажеха кадри от ниската камера, изглеждаха като възглавници.
    От поне пет огледални диско-топки, нито една не се въртеше, нито беше осветявана с прожектор, за да хвърля отблясъци... Просто си висяха там, сякаш в очакване на някакво друго събитие.
    Не съм съгласен с неласкавите коментари за Нети и Дони. Пее си чудесно момичето и е много красиво. Тия обидни коментари да не са писани от жени? И Невена Цонева пя на (и над) световно ниво, а и почти всички останали певци и групи се представиха съвсем прилично.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 АННА МИЛА

    8 0 Отговор
    ДАЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ ЧНГ
  • 42 АННА МИЛА

    11 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ром Бакарди":

    ПОСМАЛИ малко АЛ ДЖАЗИРА не пуска музика кючеци а пускат НОНСТОП НОВИНИ и политика
  • 43 Артилерист

    32 0 Отговор
    Честита нова година на всички форумци. В тези новогодишни дни не желая да развалям настроението или да дразня когато и да било, но, с извинение, ще си кажа как съм видял истината. Прескачайки по каналите за нещо смислено весело и забавно, се спряхме на Първа. Установиха ни незабравимите хитове от времето на соца-покъртителни текстове, невероятна музика, велики изпълнители! Пуснатите между тях едно-две чалга парчета, само удостовериха невероятната духовна нищета, мизерия, безпътица и прочие, в които сме затънали през демократичните, Божем, години. Другите телевизии-пълна скръб. Ще ви препоръчам, уважаеми, да си пускате тези великолепни шедьоври, в които, наред с красотата, патриотизма, любовта, ще чуете, че, ако си дал нещо на другите хора, не си живял напразно или, ако си изменил на приятелите, бил си подлец и хитрец-не е трябвало въобще да се раждаш. Защото: "ти закъсняваш понякога истино, но винаги, винаги идваш при нас"...
  • 44 Иванов

    5 8 Отговор
    Айде пак хвалипръцковци как пък разбират че са най гледани като още няма такава технология незнам или са на метода попитали 1000 души или някой сканирал кода на екрана,докато телевизията не стане изцяло интерактивна няма как да разберете кой колко ви гледа безкрайните глупости
  • 45 Ботев

    6 16 Отговор
    За пръв път от години насам жена ми се спря на БНТ...Добре че на 1-ви видях част от програмата на Слави...всичките ни телевизии са доста зад Слави. Качеството на звукозаписа в БНТ е под всякаква оценка - трагедия,едва ги изтърпях (заради жената)...Много здраве на БНТ, но не мисля в бъдеще повече да ги поглеждам...Съжалявам ги! Пълна скръб са!!!

    Коментиран от #60

  • 46 Никой

    13 3 Отговор
    БНТ винаги са били 1 в новогодишната програми. БНТ е най-гледаната и обичайната телевизия в нашето семейство НЕ само заради кратките и редки рекламни блокове , знанието и културата вървят ръка за ръка с БНТ ! p.s Всеки идин трезво мислещ българин трябва да избира БНТ пред бозата излизаща се от другите ТВ канали !!!!

    Коментиран от #53

  • 47 Радостин

    14 1 Отговор
    По елементарно шоу от това на Рачков по Нова ТВ не съм виждал.Представени от разпознаваеми лигавещи се участници за хонорар.По БТВ също.Масовки .Едни и същи "звезди"прескачащи от телевизия в телевизия.Вероятно другаде не успяват да се реализират.
  • 48 Надин

    11 1 Отговор
    Нормално БНТ да бъдат номер 1. НаталиТО и Николаос от Бтв бяха изключително нелепо, особено Наталия. Изобщо не знаеше защо е там. В един момент целия площад и слушаше разговора ПП телефона :”айде весело да си изкараш” тя знае на кого го пожела ;) Освен това момичето на няколко пъти забрави да излезе на сцената , забрави какво следва а бе жалка картинка беше . Безсилна

    Коментиран от #49, #50, #51

  • 49 Бтв

    7 0 Отговор

    До коментар #48 от "Надин":

    бТВ са много зле и с Тея турски сапунки
  • 50 Анонимен

    8 0 Отговор

    До коментар #48 от "Надин":

    бТВ да се закрият ще е супер
  • 51 Анонимен

    2 5 Отговор

    До коментар #48 от "Надин":

    Натали е по добре от боби лазаров

    Коментиран от #54

  • 52 Анонимен

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Хахаха":

    Еми тогава гледайте турските сапунки по бтв
  • 53 Анонимен

    5 0 Отговор

    До коментар #46 от "Никой":

    Да и хубави филми пускат от бнт
  • 54 Напротив

    7 0 Отговор

    До коментар #51 от "Анонимен":

    Боби Лазаров макар да беше в бекстеидж беше в пъти по-подготвен от Наталия която ъъъъ, иууууу. Освен супер сте, страхотни сте, мнооо готино, много яко, кво…други изречения няма. Пълна просталетка. И пак ми цензурирайте коментара ама това момиче няма елементарно възпитание и не е научено как и къде да се държи фриволно . Подскачаше както едно време на пилона на клуб Ялта. Доста е дървена за танцьорка

    Коментиран от #57, #70

  • 55 а ааа

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Друго мнение":

    Докато се управлява.от.комунистически некадърници.
  • 56 Нина Сергиенко

    5 1 Отговор
    Искам специално да благодаря за прекрасната новогодишна програма на БНТ. Компанията ни беше разнородна, но искрено се забавлявахме. Не сме превключили на нито един друг канал, продължихме да гледаме и след Нова година. Чак след 1 часа преминахме на концертите на Майкъл Джексън. Беше прекрасно изживяване! Не мога да се сдържа да не ви похваля за българската музика, за остроумните скечове, за поканената плеяда от звезди, за спомена за изпълнителите, които вече не са сред нас... БЛАГОДАРЯ ВИ!!!

    Коментиран от #58

  • 57 Анонимен

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "Напротив":

    Напротив Боби лазров като казва времето е трагедия

    Коментиран от #63

  • 58 Анонимен

    0 0 Отговор

    До коментар #56 от "Нина Сергиенко":

    А на майкьл джексьн кьде са давали концертите
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 истината е че

    2 0 Отговор
    ТРЯБВА ДА БЛГОДАРИМ НА ДИМИТЪР ШАРКОВ.БЛАГОДАРЯ РЕЖИСЬОРЕ.
  • 62 истината е че

    1 0 Отговор
    тодоров по добре да да не пише.
  • 63 Николов

    3 1 Отговор

    До коментар #57 от "Анонимен":

    Изключително приятен глас има Боби Лазаров. Освен това е интелигентен с удоволствие го гледаме цялото семейство. Трифонова прилича на момиче за всичко - ескорт. Да не говорим че прави лапсус на всяко изречение, а понякога дори не и се разбира какво иска да каже.

    Коментиран от #68

  • 64 Неее

    0 1 Отговор
    Е то от Натали т ъ п о то кво др да очакваш освен провал
  • 65 Човек от народа

    2 1 Отговор
    От 30г.бнт произвежда само жалъкБоклук като новогодишни програми за съжаление, но такава е новата чалгаРеалност

    Коментиран от #69

  • 66 Хачо

    1 0 Отговор
    Изключително жалки скечове и актьори, дори и не можаха да имитират като хората актьорите и певците от златното соц. време.. Само с ялови напъни не става. Пълен турлюгювеч от изрязани части от стари новогодишни програми и ремикс върху тях от безинтересни смешници буфосинхронисти...
    Жалка чалгаХалтурка...
    Но, като за нашия бгЕвроЛгбтМатрял тая новогодишнаСкудоумица става, даже е Екстра..
  • 67 Телетъбис

    1 0 Отговор
    Нямаше никакъв сценарий, никакъв хумор, трабваше да се гъделичкам да се разсмея
  • 68 Анонимен

    0 0 Отговор

    До коментар #63 от "Николов":

    Интелигентен бил да ама не
  • 69 Анонимен

    0 0 Отговор

    До коментар #65 от "Човек от народа":

    Бнт са много по добри от бТВ с години
  • 70 Анонимен

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "Напротив":

    Натали е в пъти по добра
  • 71 Анонимен

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Ужас и пак ужас":

    Защо пьк все вие крива бнт
  • 72 Анонимен

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Ужас и пак ужас":

    бТВ пьк с този цидитидис са жалки
  • 73 Анонимен

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Ужас и пак ужас":

    И само турски сериали по бтв
  • 74 ОдиторА

    0 0 Отговор
    Кошлука е опукал всичко и на края един филм, който е по-добре никой да не го вижда, че резилът е голям, ама лакомията на емчо още по.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове