11 Септември, 2014 19:33 806 1

Уелбек: Ще се наложа в Арсенал!

  • уелбек-
  • арсенал-
  • нападател-
  • позиция

В Арсенал ще играя там, където обичам - в центъра на нападението, заяви Уелбек

Уелбек: Ще се наложа в Арсенал! - 1
Снимка: БТА/АР
Новият нападател на Арсенал Дани Уелбек е уверен, че ако получи своите шансове, ще докаже качествата си. 23-годишният футболист премина при "Артилеристите" с трансфер за 16 милиона паунда от Манчестър Юнайтед. Много от феновете на лондончани очакваха Венгер да привлече далеч по-марково име и бяха леко разочаровани от идването на Уелбек.

Според специалистите обаче причината за не чак толкова впечатляващото му представяне с фланелката на Юнайтед е това, че там е играл по крилото. Тази теза частично получи задочно потвърждение по време на мача на Англия срещу Швейцария в понеделник, когато Уелбек бе на върха на атаката и вкара двата гола за победата с 2:0.

"Добре известно е, че предпочитам да играя в центъра на атаката, така че когато получа моите шансове искам просто да покажа какво мога", коментира Уелбек, цитиран от вестник Мирър.

"Веднъж щом вляза в наказателното поле и получа възможности, имам вяра в способностите си. Преди не влизах често в пеналта, защото не играех много като нападател и трябваше да се грижа за дефанзивната си работа".

"Всеки може да казва каквото си иска, но аз знам, че щом получа възможности и поредица от мачове отпред, ще дам най-доброто от мен. Това определено е нещото, от което имам нужда. За всеки футболист е добре да получи шанс да играе в серия от мачове. Ставаш по-уверен и играеш много по-спокойно. И да получа серия мачове ще е перфектно".

"В мача на Англия бяха първите ми 90 минути през сезона, така че това е само началото на нещата и гледам с нетърпение напред. Беше много хубаво да играя отпред. Последния път, когато изиграх няколко поредни мача беше около Коледа и тогава вкарах няколко гола".

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Заради това"фикалче"ДАНИ УЕЛБЕК,ЦЪКЛАТИЯ фергюсън,пренебрегна в МАЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД нашето момче БЕРБАТОВ!.........ДАНИ е силно тичащ заек!.....и каквото стане!!
    ВСИЧКИ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ ВЪВ ФУТБОЛА ЩЕ ПОДКРЕПЯТ"КОМПАНИЯТА"със този коментар!