Last news in Fakti

13 Септември, 2014 19:24 826 0

Хеттрик на Диего Коща и пак победа за Челси

  • диего коща-
  • челси-
  • хеттрик

Фабрегас пък блесна с нови две асистенции за Моутим

Хеттрик на Диего Коща и пак победа за Челси - 1
Снимка: БТА/АР

Отборът на Челси уверено продължава по пътя си за трофея във Висша лига на Англия.

Днес възпитаниците на Жозе Моуриньо бяха отново безкомпромисни и се наложиха с 4:2 над симпатичния тим на Суонзи на своя "Станфорд Бридж". В основата на успеха на лондончани отново пък бе един от най-успешните трансфери на клуба Диего Коща. Той реализира хеттрик за своите и ги остави като едноличен лидер в класирането и единственият отбор с пълен актив от точки след първите четири мача от сезона.

Основна роля за неговите попадения отново имаше друг нов състава на Жозе Моуриньо - Сеск Фабрегас, който асистира за първите два гола на съотборника си в испанския национален отбор. Интересното е, че четвъртия гол в мрежата на гостите вкара друг новопривлечен от Моуриньо нов футболист на Челси - Лоик Реми, който се появи на терена като резерва на мястото именно на Коща.

Джон Тери пък откри резултата за гостите в 11-ата минута с автогол, който изненада феновете в Западен Лондон и неговия вратар Тибо Куртоа. Малко преди края на първото полувреме обаче Диего Коща възстанови равенството с глава след изпълнение на корнер от страна на Фабрегас.

След почивката соловия рецитал на Коща продължи и той оформи своя хеттрик с голове в 56-ата и 61-ата минута. За пореден път мощния бразилец с испански паспорт доказа невероятния си голмайсторски нюх, като знаеше къде да застане в наказателното поле, за да прати топката в мрежата на Лукаш Фабиански. Особено показателно за това бе третото му попадение, при което Рамиреш пробва удар отдалеч, който изобщо не се получи, но за сметка на това топката попадна в Коща, тъй като той бе на правилното място.

Лоик Реми също маркира с гол дебюта си на "Стамфорд Бридж" с гол по-малко от десет минути след появата си в игра. Крайното 4:2 оформи Джонджо Шелви с гол четири минути преди края.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА