27 Декември, 2014 20:07 877 0

Намаляват отборите в италианското първенство

  • карло тавекио-
  • серия а-
  • реформи-
  • италианско първенство

Тавекио иска да намали отборите от 20 на 18, за да се повиши качеството на калчото

Намаляват отборите в италианското първенство - 1
Снимка: БТА/ AP

Президентът на Италианската футболна федерация (FIGC) Карло Тавекио е твърдо решен да промени формата на Серия „А”.

Той иска да намели участващите отбори в елитното първенство от 20 на 18, като това най-вероятно ще се случи през 2016 година.

„Голямата ни цел през следващата година е намаляване на тимовете и класиране на Евро 2016”, сподели Тавекио пред Corriere della Sera.

„Искаме да гласуваме промените за сезон 2016/17 през юни догодина. Серия „А” ще е съставена от 18 тима, а Серия „Б” от 20”, сподели още Тавекио, според когото тази реформа ще повиши нивото на първенството.

Той подкрепи и селекционера на „скуадрата” Антонио Конте, който поиска повече дни за подготовка на националите преди европейското първенство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА