Last news in Fakti

4 Януари, 2015 18:35 877 0

Кристъл Палас и Съндърланд напред в турнира за ФА Къп

  • кристъл палас-
  • съндърланд-
  • фа къп

КПР се разделят с надпреварата

Кристъл Палас и Съндърланд напред в турнира за ФА Къп - 1
Снимка: БТА/AP

Тимът на Съндърланд се наложи с минималното 1:0 над Лийдс и продължават напред в борбата за ФА Къп.
Защитникът на "черните котки" Патрик ван Анхолт отбеляза единственото попадение в 33-ата минута на мача, матирайки вратаря на гостите Марко Силвестри с удар от границата на наказателното поле.

Гостите удариха гредата зад Костел Пантилимон чрез капитана си Лиъм Куупър, който с глава разтресе рамката на вратата. Това обаче бе всичко по-интересно, което "лилиите" успяха да създадат при визитата си на Север.


В друг мач от турнира, новият мениджър на Кристъл Палас Алън Пардю стартира работата си при "орлите" от "Селхърст Парк" с победа с 4:0 при гостуването на аматьорския Доувър Атлетик.

Още до почивката гостите от Лондон си бяха осигурили успеха с два гола на централния си бранител Скот Дан, който се разписа в 10-ата и 34-ата минута. През второто полувреме Дуайт Гейл направи резултата класически след 68 минути игра, а Кевин Дойл оформи крайното 4:0 в полза на гостите три минути преди края.

Домакините пък не отчетоха нито един точен изстрел във вратата на Уейн Хенеси за 90 минути на терена.


Отборът на КПР от своя страна нямаше ден и се наложи да се сбогува с турнира за ФА Къп още след първия си мач в надпреварата, след като загуби с 0:3 като домакин на своя "Лофтъс Роуд" от полуфиналиста в турнира за Купата на Лигата Шефийлд Юнайтед.

Възпитаниците на Хари Реднап изнесоха много слаб мач пред собствена публика и отправиха само един удар в очертанията на вратата на своя съперник дело на Боби Замора, който бе отразен от вратаря на гостите.

В същото време отбраната на К.П.Р. допусна редица грешки и заслужено напусна най-стария клубен турнир в света за пореден път в ранните етапи на надпреварата. Отборът на Хари Реднап е спечелил само две срещи в турнира за Купата на Англия от 14 години насам. Общо 46 пъти в историята си Куинс Парк Рейнджърс е отпадал в първия кръг на турнира, в който е стартирал, от общо 70 участия в него.

Марк МакНълти откри резултата на "Лофтъс Роуд" след контраатака на гостите в края на първата част, а Джамал Кембъл-Райс удвои аванса на "остриетата" четири минути след подновяването на играта за второто полувреме.

Отново той оформи крайното 0:3 в допълнителното време на срещата. След края на двубоя публиката на домакините освирка мениджъра Хари Реднап и неговите възпитаници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА