4 Януари, 2015 22:06 1 446 0

Арсенал и Челси не сгрешиха за ФА Къп

  • арсенал-
  • челси-
  • фа къп
Арсенал и Челси не сгрешиха за ФА Къп - 1
Снимка: БТА/AP

Челси надигра с класическото 3:0 на своя "Стамфорд Бридж" втородивизионния Уотфорд и си осигури място в четвъртия кръг на турнира за ФА Къп.

Възпитаниците на Жозе Моуриньо направиха посредствено първо полувреме и на почивката двата тима се оттеглиха при нулево равенство.

През втората част обаче с голове на Вилиан (58), Лоик Реми (70) и Кюрт Зума (72) "сините" от Лондон подпечатаха успеха си.

Специалния бе дал почивка на редица свои титуляри, като Джон Тери, Сеск Фабрегас и Еден Азар бяха извън групата, а Бранислав Иванович, Тибо Куртоа и Неманя Матич останаха на пейката без да се появят в игра.

Въпреки отъсъстващите от терена лондончани показаха завидно самочувствие и не срещнаха проблеми с отбора на Уотфорд, воден от бившия наставник на Левски Славиша Йоканович


В друг мач от турнира, последен за вечерта, носителят на трофея Арсенал не показа колебание и също си осигури място в следващата фаза на надпреварата.

Възпитаниците на Арсен Венгер преодоляха с 2:0 крехката съпротива на слабака Хъл на своя "Емиратс" .

Попаденията реализираха Пер Мертезакер (20) и Алексис Санчес (82).

В последната минута на двубоя Том Инс пропусна добра възможност да направи загубата на Хъл по-почетна, стреляйки неточно от въздуха. Като цяло възпитаниците на Стийв Брус не сътвориха почти нищо интересно в атака и не създадоха проблеми на отбраната на Арсенал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА