Last news in Fakti

29 Януари, 2015 11:20 827 0

18-годишен шокира Тотнъм, но все пак шпорите отиват на финал

  • тотнъм-
  • шефилд юнайтед-
  • купата на лигата

Белите ще срещнат Челси на финала за Купата на лигата

18-годишен шокира Тотнъм, но все пак шпорите отиват на финал - 1
Снимка: БТА/AP


Отборът на Тотнъм ще играе срещу Челси на финала на турнирна за Купата на лигата.

„Шпорите“ направиха равенство от 2:2 при гостуването си на Шефилд Юнайтед и с общ резултат от 3:2 се класираха за финалния мач на „Уембли“.

Тимът от Лига 1 започна много добре срещата и още в 10-та минута опасен удар на Мърфи мина покрай вратата на Верм. Все пак Тотнъм достигна до първи гол в 28-та минута , когато Ериксен отбеляза за 0:1 след прекрасно изпълнение на пряк свободен удар. В 33-та минута  Кейн завърши свой индивидуален пробив с добър шут, минал покрай вратата.

Второто полувреме започна с поредица от чисти ситуации пред Кейн. Първо той беше изведен на чиста позиция от Дембеле, но пропусна, а впоследствие негов удар бе спасен от вратаря на Шефилд. В края на полувремето дойдоха  минутите на 18-годишния Адамс. В 74-та минута дълго центриране изведе футболиста сам срещу вратаря и той отбеляза за 1:1. В 77-та минута Флин проби по крилото и намери в наказателното поле Адамс, който с прецизен шут отбеляза за 1:2. С този резултат мачът отиваше към продължения. Все пак всичко се реши в 88-та минута, когато Кейн изведе на чиста позиция Ериксен, който отбеляза за крайното 2:2 и изпрати Тотнъм на финала на „Уембли“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА