31 Март, 2015 09:29 818 0

Томов: ЦСКА няма да има проблем с лиценза

  • томов-
  • цска-
  • нап-
  • лиценз-
  • манджуков-
  • инджов

Няма нищо, което да обвързва Гриша Ганчев с ЦСКА, обяви главният акционер на Червените

Томов: ЦСКА няма да има проблем с лиценза - 1
Снимка: БТА
Главният акционер на ЦСКА Александър Томов обяви пред bTV, че отборът няма да има проблеми с лиценза. Той бе засечен по-рано през деня пред офиса на Гриша Ганчев, но бе категоричен, че нищо не свързва боса на Литекс с клуба от "Армията".

"Няма нищо, което засяга ЦСКА и да обвързва Гриша Ганчев с ЦСКА. Смятам, че с лиценза няма да има проблеми. Направихме три неща: платихме заплатите, отборът се готви за мача с Лудогорец и с имоти на ЦСКА покрихме нуждите към НАП. Смятам, че НАП е обезпечен и имаме време да изпълним плана с тях. Култивирахме достатъчно средства, за да спасим лиценза“, коментира Александър Томов пред bTV.

"Получиха се съвпадения с НАП и заемите към Инджов и Манджуков. Но, ако са склонни да отложат с две седмици плащането, то това ще облекчи лиценза. Ако някой друг иска да поеме мажоритарния пакет, трябва да плаща. Приоритет ми е лицензът. Лиценз или връщане на парите на Инджов и Манджуков – по-добре лиценз. Но, ако влязат в клуба, да бъдат така добри да плащат“, добави още Томов.

"Благодаря на феновете, които събраха не по-малко от 70 хиляди лева. Това е трогателно и показва, че армейският клуб има бъдеше. На пресконференцията с Инджов и Манджуков бях сигурен, че сме тръгнали към преструктуриране на капитала. Нито съм обиждал господата, нито имам претенции към тях. Това е въпрос на бизнес. Те желаят да си вземат парите, аз не възразявам. Иначе аз съм осигурил не само средства за лиценза, но съм близо до получаване на средства за довършване на този толкова важен сезон за ЦСКА.

"Без ясна структура на собствеността не можем да говорим за ново IPO“, обясни Томов по повод забраната на Комисията за финансов надзор, която спря ЦСКА от публично предлагане на акции.

За желания голям инвеститор в ЦСКА, Александър Томов заяви: "Ние се движим към две неща - голям генерален спонсор, европейска фирма. Колегите искат да видят дали ще се класираме в Лига Европа. С вътрешни спонсори ще ни е по-трудно. Всички очакват класирането и участието в евротурнирите, защото това е нещото, което води към престиж и приходи. Това, което ме ядоса е, че се отказаха в последния момент. Нека да бъдат добри, ако влязат в клуба, да направят така, че клубът да върви, ако не, нека дадат отсрочка и ще си получат парите.

"Феновете трябва да получат акции. Това е мое принципно верую, но трябва преди това да се гарантира финансиране. Смятам, че Стойчо Младенов трябва да се върне в клуба. Не като треньор. Той дори ми каза, че готов е до лятото да работи безплатно. Той не е сребролюбец, а има висок статут на треньор. Нека не го нападат. Той е човек, който е стълб в ЦСКА.“
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА