Last news in Fakti

11 Април, 2015 19:59 890 0

Астън Вила изненада неприятно Тотнъм

  • тотнъм-
  • астън вила-
  • шърууд

Вила наказа Шпорите с 1:0 при завръщането на Тим Шърууд на Уайт Харт Лейн

Астън Вила изненада неприятно Тотнъм - 1
Снимка: БТА/АР
Тотнъм разочарова феновете си, след като падна с 0:1 от Астън Вила на своя „Уайт Харт Лейн”. Тим Шърууд се завърна триумфално в Северен Лондон и изведе бирмингамци до важна победа в битката за оцеляване, която отдалечи състава на 6 точки от опасната зона. В същото време поражението прати Шпорите на 7-о място.  
 
В първите минути не се случваше кой знае какво през двамата вратари и играта се водеше предимно в средата на терена. Стратегията на гостите бе да действат на контраатака и в един момент Ворм трябваше да внимава, за да изпревари Агбонлахор. 

Едва в средата на полувремето домакините стигнаха до опасна ситуацията. Ериксен подаде към включилия се Дани Роуз, който излезе на добра позиция и стреля в краката на Брад Гузан, който спаси. Изглеждаше, че Шпорите взимат превес, когато бяха наказани. 

В 35-ата минута Леандро Бакуна центрира, а Кристиан Бентеке надскочи Фасио и с глава отбеляза. Това бе неговият 8-и гол в последните 6 мача и надеждите на бирмингамци за оцеляване наистина са свързани с него. 

До почивката Тотнъм натисна, но не стигна до изравняване. Нещо повече. В самия край на полувремето Агбонлахор създаде смут в отбраната на лондончани и ударът му от двайсетина метра бе опасен, но се отби от гредата. 

След паузата Вила продължи да играе добре и Рон Влаар пропиля добър шанс, стреляйки неточно след корнер. След това Шпорите все пак се активизираха, макар и да не създаваха чисти положения. Таунзънд не успя да комбинира с Хари Кейн в една ситуация, а в средата на полувремето нападателят стреля фалцово над вратата. 

Влизането на Ерик Ламела и Роберто Солдадо не помогна на домакините, а Фабиан Делф пропусна добра ситуация за гостуващия тим, но така или иначе радостта бе за Вила, въпреки че Карлос Санчес бе изгонен малко преди края за втори жълт картон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА