Last news in Fakti

8 Септември, 2011 13:08 932 0

Всички мачове от US Open бяха отложени за днес

  • ню йорк-
  • сащ-
  • us open-
  • надал-
  • анди мъри
Всички мачове от US Open бяха отложени за днес - 1
БГНЕС/EPA/JOHN G. MABANGLO

Втори пореден ден от откритото първенство по тенис на САЩ бе провален от дъжда над Ню Йорк. Така е почти сигурно, че за четвърта поредна година мъжкият финал няма да се състои в неделя.

Вчера дъждът спря само за кратък период около 18:30 часа българско време, като организаторите се опитаха да се възползват от това и изпратиха на корта Рафаел Надал, Анди Мъри и Анди Родик да изиграят своите осминафинални срещи, уточнява БГНЕС. Но само след 16 минути тенисистите отново се прибраха в съблекалните, отказвайки да рискуват здравето си на мокра настилка.

"Все още валеше, когато ни изпратиха на корта. Дъждът така и не спря, кортовете бяха мокри. Знам, че феновете искат игра, но здравето на играчите е важно", сподели Надал, който изоставаше с 0-3 в първия сет от Жил Мюлер, когато мачът бе прекратен. Той бе подкрепен от Мъри и Родик. "Наясно съм, че трябва да пускат тенис по телевизията, разбирам бизнес страната, но организаторите трябва да са сигурни за здравето на играчите", каза Родик, който водеше на Давид Ферер с 3-1.

Някои от тенисистите, сред които и световният номер 1 Новак Джокович, изразиха недоволството си, че централният корт "Артър Аш" на Националния тенис център не разполага с покрив, както е на Аустрелиън Оупън и Уимбълдън. Организаторите обаче не са склонни да инвестират около 200 милиона долара за такова съоръжение.

Всички мачове бяха отложени за днес, като особено тежко е положението в мъжката схема, където играчите от долната част на схемата са все още на ниво осминафинал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА