Last news in Fakti

18 Юли, 2015 12:40 1 100 0

Следваща спирка на снукър шоуто е Бургас

  • мърфи-
  • стюард бингам-
  • унсс-
  • бургас-
  • българия

Мърфи успя да вземе аванс от Бингам на демонстрацията в УНСС

Следваща спирка на снукър шоуто е Бургас - 1
Снимка: Wikipedia

Страхотното зрелище за всички верни фенове на снукъра в България вече е факт.

Двамата финалисти на тазгодишното световно първенство по снукър Стюард Бингам и Шон Мърфи са в страната ни и спретнаха страхотен спектакъл с първи демонстративен мач в аула 'Максима" в УНСС в София.

Магьосника взе малък реванш срещу Бингам и го победи с 4:1 фрейма, взимайки поне малък реванш за поражението с 15:18 части в битката за титла в шефилдския театър "Крусибъл" в началото на месец май.

32-годишният англичанин започна ударно със страхотна серия от 74 точки, след което взе и втората част с най-добър брейк от 51 точки.

В третата част не липсваха грешки, но и този път Мърфи излезе победител. Той реализира чудесните 90 точки за преднина от 3:0.

Влязъл в ролята на догонващ, вторият в световната ранглиста англичанин показа характер и се пребори за следващия фрейм. Той се прояви със серия от 33 точки, след което обаче изгледа брейка от 54 точки на опонента си. Мърфи не успя да задържи инерцията си, поколеба се за кратко и в крайна сметка зауби тази партия.

В петия фрейм всичко приключи. Действащият световен шампион имаше аванс в резултата, но сгреши черна топка. Мърфи блесна с нов халф-сенчъри брейк и затвори сблъсъка в своя полза.

Така Магьосника се нуждае от още една победа в следващите две вечери - днес в Бургас и утре - в Созопол, за да вдигне купата на шампиона окончателно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА