Last news in Fakti

19 Август, 2015 12:44 700 0

Себастиан Коу е новият президент на Международната федерация по лека атлетика

  • себастиян коу-
  • президент-
  • международната федерация по лека атлетика

Той победи в гласуването Сергей Бубка

Себастиан Коу е новият президент на Международната федерация по лека атлетика - 1
Снимка: БТА/AP

Себастиан Коу е новият президент на Международната федерация по лека атлетика ИААФ.

58-годишният британец и олимпийски шампион по бягане на 1500 метра, успя да се наложи във вота срещу легендата на леката атлетика и бивш олимпийски шампион по овчарски скок Сергей Бубка.

Спорът се реши на 50-ия конгрес на ИААФ, който се проведе в Пекин. 115 от делегатите дадоха гласа си за Коу, докато Бубка получи подкрепата на 92-ма. Коу наследява на поста сенегалеца Ламин Диак,който оглавяваше леката атлетика през последните 16 години.

„Спортът е нещото, което ме пали и движи. Аз съм един от щастливците, чиито живот е бил белязан от атлетиката от 11-годишна възраст. Искам да благодаря на Сегей за добрата кампания. И двамата ще работим за развитието на нашия спорт. Просто нямам думи.“, заяви Коу.

В същото време Сергей Бубка беше назначен на поста вицепрезидент.

„Аз продължавам да служа на атлетиката с цялата си страст. Искам да направя моя спорт още по-значим. Мисля, че не съм сам в това. Всички тук го искаме.“, заяви Бубка. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА