Last news in Fakti

25 Септември, 2015 03:28 796 0

От Берлин до Торино или историята на един тифозо

  • леонардо бланкард-
  • ювентус-
  • фрозиноне-
  • тифозо-
  • фен-
  • футболист-
  • берлин-
  • гол

От финала в Берлин до попадението в Торино

От Берлин до Торино или историята на един тифозо - 1
Снимка: БТА/ AP

Италианец да е фен на най-титулувания отбор на Апенините Ювентус е нещо нормално. Тимът има милиони привърженици в страната, а освен това е един от най-обичаните и в световен мащаб.

Историята на 27-годишен италианец, обаче, е малко по-различна. Роден на през 1988 година в Гросето, Тоскана. На 6 юни тази година облича фланелка на любимия си отбор и го подкрепя с цяло гърло на финала на Шампионската лига срещу Барселона.

Редом до тифозите от фракцията „Викинг“, Леонардо Бланкард гледа на живо своя любим отбор. Няколко месеца по-късно, обаче, той играе главна роля в двубой на „старата госпожа“ - този път на терена, пише „Тутоспорт“.

На 23 септември Юве приема новака в Серия А Фрозиноне и води с 1:0 на своя стадион секунди преди последния съдийски сигнал. Във втората минута на добавеното време гостите изпълняват корнер, топката попада в Леонардо Бланкард, който не се колебае и за миг – изравнява за 1:1 и донася историческа първа точка на тима от Централна Италия в елита на италианския футбол.

„Аз съм ювентино. Това беше много емоционален момент. Посвещавам гола на моето семейство“, заяви бранителят.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА