Last news in Fakti

29 Септември, 2015 23:43 1 039 2

Челси и Арсенал с издънки за Шампионската лига

  • челси-
  • арсенал-
  • барселона-
  • байерн (м)-
  • шампионската лига

Барса обърна вдъхновения Байер Леверкузен

Челси и Арсенал с издънки за Шампионската лига - 1
Снимка: БТА/АР

Отборите на Челси и Арсенал имаха тежка вечер в Шампионската лига. И двата английски гранда инкасираха болезнени загуби в срещите си от втори кръг на най-комерсиалния клубен турнир.

Възпитаниците на Жозе Моуриньо отстъпиха като гост на Порто с 1:2.

След равностойно начало резултатът бе открит от домакините в 39-ата минута. Тогава порбив на Ясин Бархими завърши с удар, който бе спасен от Асмир Бегович.

Топката обаче попадна у Андре Андре, който без да се бави я прати в мрежата. В самия край на първата част гостите се върнаха в двубоя с изравнителен гол. Вилиан изпълни по отличен начин пряк-свободен удар и заличи пасива на тима си. Така двата тима се оттеглиха при 1:1 на почивката и оставиха развръзката за второтъо полувреме.

То започна вихрено и още в 52-ата минута домакините отново излязоха напред в резултата. При изпълнение на корнер Майкон бе най-съобразителен при центриране на Рубен Невеш и с глава отбеляза за 2:1.

Оттук до края на двубоя и двата тима показаха футболните си достойнства и създадоха куп положения за радост на любителите на Великата игра, но до промяна в резултата така и не се стигна и тимът от Лондон вече демонстрира спада в представянето си не само в Премиър лийг, но и в Шампионската лига.

Англичаните остават с актив от три точки, спечелени от първия мач срещу Макаби (Тел Авив). Порто и Динамо (Киев) пък вече са с по четири и поделят върха.

В другата среща украинците се наложиха категоричното с 2:0 при гостуването си в Израел.

 

В друг сблъсък от кръга, Арсенал също допусна изненадващо поражение. На своя земя "артилеристите" бяха колебливи и завършиха като губещи, отстъпвайки драматично с 2:3 при голеадата с Олимпиакос.

Гостите откриха резултата в 33-ата минута чрез Пардо. Тио Уолкът обаче изравни само две минути по-късно.

Куриозен автогол на Оспина върна преднината на Олимпиакос в 40-ата минута. В 65-ата Санчес отново възстанови равенството. За съжаление на домакините, едва секунди по-късно Финбогасон оформи крайното 2:3.

В другия двубой от групата Байерн Мюнхен разгроми Динамо Загреб с 5:0.

На „Алианц Арена” Дъглас Коща откри резултата още в 13-ата минута.

В 21-ата Левандовски удвои преднината на своите, а Гьотце утрои в 25-ата. Само три минути по-късно отново Левандовски бе точен, а в 55-ата полякът оформи своя хеттрик, като този гол бе негов 10-и за последните 3 мача.

 

Шампионът Барселона също срещна трудности в мача си, но за ралика от тимовете от Острова, успя да стигне до пълен обрат на "Камп Ноу" срещу коравия Байер (Леверкузен).

С два гола в рамките на няколко секунди в края на мача каталунците истрадаха успеха си с 2:1 над германците.

Леверкузен води в резултата близо 60 минути след попадението на Кириакос Пападопулос в 22-ата минута и уверено вървеше към изненадата. В 80-ата минута резервата Сержи Роберто обаче изравни, а две по-късно Луис Суарес подпечата обрата и прати клуба си на върха в класирането в групата с актив от 4 т.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Леле журналисти

    0 0 Отговор
    Възпитаниците на Жозе Моуриньо отстъпиха като гост на Порто с 1:2.

    Грамотен журналист! Май трябва да бъде 2:1(нали са гости)
  • 2 Шурата

    0 0 Отговор
    Толкова си може шуро....знаете кое.