Last news in Fakti

30 Септември, 2015 15:47 991 1

Каратеките ни: Искаме да чуем българския химн в Сърбия

  • каратеки-
  • шотокан карате-до-
  • сърбия-
  • световно-
  • химн-
  • димитър тодоранов

Световното първенство ще се проведе в град Суботица

Българските национали по Шотокан Карате-До се прицелиха в златните медали на световното първенство, което ще се проведе в Сърбия.

От 21 до 29 септември в зимния ни курорт Банско се състоя подготовката на повече от 30 състезатели (мъже, жени и юноши) за предстоящото 23-о световно първенство, което ще се проведе от 9 до 11 октомври 2015г в гр. Суботица.

Световното първенството се организира от Шотокан Карате-До на Обединените нации (Shotokan Karate Do of United Nations), чийто представител у нас е Българската Федерация Шотокан Карате-До (БФШК) с президент  Александър Славков.

С помощта на националния треньор Димитър Тодоранов, на лагера каратеките ни проведоха двуразови интезивни тренировки в залата на „Гранд Хотел Банско“, която за тяхно удобство беше специално преобразена в доджо (карате тренировъчна зала).

В тренировъчната програма се включи и Георги Георгиев (Джоси) – 6-ти Дан, който е член на управителния съвет на федерацията и шеф на спортно техническата комисия. По негова покана в България пристига Сенсей Хитоши Касуя, 8-и Дан, главен инструктор на WSKF, под чието ръководство ще се проведе семинар по Шотокан Карате-До на 16, 17 и 18 октомври 2015 г. в гр. София, съобщиха от IGM.

„Лагерът преминава при отлични условия, което е изключително полезно за физическата и психическа подготовка на каратистите. Когато четири поредни години сме на върха с множество отличия, идва най-голямото предизвикателство да запазим лидерската си позиция. Опитваме се да намерим баланс в нагласата на отбора, за да не допуснем подценяване на противниците и всяка създадена ситуация. Работим усърдно, за да представим българската федерация по Шотокан Карате-До в най-добрата, заслужена светлина, и разбира се  най-голямата ни награда, да чуем и тази година българския химн на форум от такава величина”, коментира националният треньор Димитър Тодоранов.

„За световното в Суботица тръгваме с над 40 съзтезатели в отлична форма. Тази година победата ни е много важна поради две основни причини. Първо да затвърдим името на едни от най-добрите в света, за което работихме години наред и второ, отличното представяне би увеличило шанса да ни изберат за домакини на следващото Световно първенство през 2016 – нещо за което се говори от доста време. Но нека се концентрираме върху предстоящото състезание, а след това ще издам и повече подробности около тази толкова вълнуваща новина. Бих искал да благодаря на Министерството на младежта и спорта за проявеното разбиране и навременно отпускане на средставата за осъществяването на подготовката и тази година“ , заяви президентът на федерацията Александър Славков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ББТУ

    0 0 Отговор
    Журналюгите ни, са пълни неграмотници!