Last news in Fakti

3 Октомври, 2015 11:02 559 0

Французин на пътя на Димитров в Токио

  • григор димитров-
  • токио-
  • пер
Французин на пътя на Димитров в Токио - 1
Снимка: БТА/AP

Първата ракета на България при мъжете Григор Димитров ще се изправи в сблъсък с французина Беноа Пер в първия кръг на силния турнир по тенис на твърди кортове в японската столица Токио с награден фонд $1.4 милиона. 24-годишният Димитров е поставен под номер 8 в основната схема и има гарантирани $8850.

При успех над Пер той ще заработи $16 100 долара и 45 точки за световната ранглиста, а във втория кръг ще играе с победителя от мача между Фернандо Вердаско (Испания) и Маркос Багдатис (Кипър).

26-годишният Беноа Пер е номер 32 в света. Той има една спечелена титла в кариерата си от юли тази година в Бостад (Швеция) и е заработил над $2.9 милиона като професионалист. Димитров и Пер са си разменили по една победа до момента. Французинът печели с 5:7, 6:3, 7:6(4), 6:2 на Откритото първенство на САЩ през 2012 година, а през 2013-а Димитров печели с 4:6, 6:2, 6:2 на полуфиналите на турнир в Стокхолм.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА