Last news in Fakti

4 Октомври, 2015 21:56 1 058 0

Левски се изкачи на върха в "А" група

  • левски-
  • а група-
  • връх-
  • литекс

Сините надделяха над Литекс като гост

Левски се изкачи на върха в "А" група - 1
Снимка: pfclitex.com

Отборът на Левски е новият лидер в "А" група. Столичният гранд надделя над Литекс като гост с 2:1 и окупира първата позиция в класирането с 21 точки. 

Мачът от 11-ия кръг на първенството започна с лек превес на гостите от София, който, в крайна сметка, бе материализиран в 30-тата минута на първата част с гол на Аймен Белаид. Защитникът на Левски се разписа с глава след центриране от фаул. 

Въпреки това, Литекс съумя да върне попадението почти веднага. В 33-тата минута Кристиян Малинов завърши добра атака, в чиято основа бе Данило Асприля. Колумбиецът увлече няколко футболисти на Левски със себе си, след което подаде към Малинов, който от няколко метра завърши с прецизен удар в долния десен ъгъл на Йоргачевич. 

Бурните минути и двуострата игра продължиха и в 39-тата минута Роман Прохазка върна предимството за "сините" след заучено изпълнение на корнер. 

През второто полувреме двата тима поуспокоиха темпото и до нови голове не се стигна. Литекс опита да се върне в мача, но играчите на ловешкия отбор така и не стигнаха до изгодни положения пред вратата на Левски. 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА