Last news in Fakti

18 Октомври, 2015 09:50 2 774 2

Кобрата не е забравил как се прави

  • кубрат пулев-
  • кобрата-
  • ринга-
  • победа-
  • бразилец

Родният боксьор се завърна с победа ба ринга след 11-месечно отсъствие

Кобрата не е забравил как се прави - 1
Снимка: БТА/АР

Българският професионален боксьор Кубрат Пулев направи успешно завръщане на ринга. Макар че си личеше, че 11-те месеца без битки са оказали своето влияние, Кобрата се би добре и записа победа срещу Джордж Гарсия на голямата гала вечер в Карлсруе.

След финалния гонг на 8-ия рунд и тримата съдии дадоха победата на българския боксьор. Това бе първи мач на Кобрата след загубата с нокаут от Владимир Кличко в двубоя от световната титла в края на миналата година.

Не сме свикнали да виждаме Пулев толкова предпазлив. Той често влизаше в клинч, за да забави темпото и не пришпорваше събитията и в крайна сметка тактиката му накрая се оказа успешна.

Българинът до голяма степен успя да неутрализира играта на бразилеца, който получи предупреждение за опасна игра, тъй като често влизаше с глава напред.

Преломният момент настъпи в петия рунд. Кубрат започна много силно и вкара десен и ляв прав в бразилеца, след което продължи с тактиката си да го изтощава, като го държи на дистанция. В шестия Кобрата вкара няколко силни удара, но в края получи удар с глава от Ариас, който вече губеше енергия.

До края Кобрата просто затвори мача, като даде малко шансове за успешни атаки на противника си. 41-госдишния бразилец пък вече бе на предела на силите си и логично не успя да покаже нещо повече.

Така Пулев записа 21-а победа на профиринга и загря за предстоящите по-тежки мачове по пътя към нова битка за световната титла, което е и основната му цел.

Припомняме, че за последните седем години Гарсия имаше само две поражения. В рамките на 12 месеца той отстъпи на два пъти със съдийско решение.

През декември бе надигран от съотборника на Кобрата в тима на „Зауерланд” Денис Бойцов. През юли изигра последния си мач. Тогава братовчедът на Тайсън Фюри – Хюи, не му остави никакви шансове. Този път южноамериканецът трябваше да преклони глава за 14-ата загуба с кариерата си и вече е с баланс 56 успеха, 14 от които с нокаути и 14 загуби.

Въпреки спечеления мач, Кубрат Пулев бе доста критичен към играта си.

"Съперникът беше неудобен - тип "файтър", който през цялото време върви напред. Трябваше да съм концентриран на 100 процента, за да не допусна някой случаен удар. Опасен съперник, който можеше да накаже всяко подценянаве. Не е на висока позиция в ранглистата, но беше полезен мач за мен. В петия и шестия рунд той беше разклатен, но е доста опитен и остана на крака. Има два пъти повече мачове от мен, които му дават стабилност.

Опитах се да му вкарам чисти удари, когато се откриваше, но той оцеля. Мъжко момче е. Не е моята класа, но се държа достойно. Критичен съм към себе си, но както се казва - победителите не ги съдят. Тепърва ще анализираме този двубой и възможностите, които съм пропуснал, за да го прекратя по-рано. Мисля, че изиграх добре тактически срещата. Като се има предвид, че бях почти година извън ринга, мисля, че това бе добро завръщане. Доволен съм от себе си, доволен съм от тренировките и от екипа. Искам да благодаря на всички българи, които ме подкрепяха в залата", каза Кубрат Пулев, който не изключи възможността да има още една среща до края на годината.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тошибиян

    2 1 Отговор
    бг 4алгар срещу боксьор
  • 2 TSFH

    0 0 Отговор
    Мачкай кобрааа !