Last news in Fakti

19 Октомври, 2015 15:18 1 168 1

Григор Димитров - от "Осанна" до "Разпни го"!

  • григор димитров-
  • стоян радославов-
  • тенис-
  • форма-
  • купа дейвис
Григор Димитров - от "Осанна" до "Разпни го"! - 1
Снимка: БТА/АР

В последно време се изговори много по родните медии за таланта на българския тенис Григор Димитров. Слабата му форма и лошите резултати на последните турнири продиктуваха много критика към най-добрия ни тенисист. Отказът му да участва за България в Купа Дейвис допринесе за наливането на масло в огъня. Екипът на Факти.бг потърси Стоян Радославов, треньор по тенис, който се занимава с най-малките тенисисти на България, за коментар. 

Спадът във формата на Григор Димитров е очевиден. На какво според Вас се дължи той? 

Григор Димитров е все още млад тенисист. Най-нормалното нещо е той да преминава през върхове и спадове. Смяната на треньори, кондиционни специалисти и т.н повлия негативно на Григор. Но да не забравяме, че световни величия предричат бляскаво бъдеще за нашето момче. Просто трябва да сме търпеливи с него.

В най-новата ранглиста на АТР Григор Димитров заема "едва" 26-та позиция. Това е и най-слабият му ранкинг от 2008г. насам, когато бе 28-ми. Ще успее ли той да се съвземе и да се върне обратно в Топ 10 на света?

Проблемът е следният - Григор успя да спечели няколко турнира. Ранкингът се уповава на това, че тенисистът, който е спечелил дадения турнир трябва да го спечели и на следващата година, за да не загуби точки. Миналата година за нашето момче бе силна. Но тази, в която той трябва да защити точките си, формата му спадна рязко. На това се дължи и това 26-то място. Трудно е да постигнеш даден успех, но още по-трудно е да го защитиш. 

Как бихте коментирали отказът на Григор да играе за България, която бе изправена пред много важен мач за Купа Дейвис срещу Унгария?

Не бих искал да влизам в подробности. Така е решил, така е направил. Може би е преценил, че тези мачове ще му попречат на подготовката за следващите турнири, в които ще участва. Може би, както самият той каза, е имал среща, на която да се реши кой ще е следващият му треньор. Но съм убеден, че Григор обича България и отказът му не е продиктуван от лоши чувства към Родината. Където и да играе той, българи в публиката винаги има. И както те подкрепят него, така и той им се отблагодарява. Не мисля, че е забравил откъде е тръгнал за големия спорт. Дано в бъдеще да намери формата си и отново да се завърне там, където му е мястото - в елита на тениса.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Гришо и на теб добре ,че ти подариха джип volvo от държавата иначе с тая ирга щяха да та лаят кучетата по улиците ! Гледай Джокович и се учи !