Last news in Fakti

5 Ноември, 2015 22:25 986 0

Ливърпул и Наполи с победи

  • ливърпул-
  • наполи-
  • борусия (д)-
  • бербатов-
  • лига европа

Борусия (Д) също мачка в 4-я кръг от Лига Европа

Ливърпул и Наполи с победи - 1
Снимка: БТА/АР

Вторият по-сила клубен турнир по футбол - Лига Европа, продължава с пълна сила. 4-ят кръг от надпреварата ни предостави много нови емоции и голови мачове.

Наполи смаза датчани, Брюж взе първи успех

Отборът на Наполи разгроми с 5:0 датския Мидтиланд. Срещата се игра почти на една врата, а попаденията за "адзурите" реализираха Омар Ел Кадури (13), Маноло Габиадини (23, 38), Кристиан Маджо (54) и Хосе Кайехон (77).

С победата днес тимът на Маурицио Сари събира 12 точки в актива си и има голова разлика 16:1, което го нарежда сред най-добре представящите се състави в турнира.

В другата среща от групата Брюж надви Легия. Това е първа победа в групата за белгийците, които приближиха Мидтиланд. Датчаните обаче все още държат втората позиция. Голът за Брюж отбеляза бекът Томас Мьоние в края на първата част.

Ливърпул на Клоп зарадва феновете си с минимален успех

Ливърпул от своя страна победи Рубин (Казан) с минималното 1:0 като гост и по този начин регистрира първи успех в турнира през този сезон и общо трети поред в последните седем дни след тези над Борнемут (1:0) и Челси (3:1).

Възпитаниците на Юрген Клоп изиграха доста добър мач, със сигурност най-добрия си в Лига Европа през този сезон, и можеха да постигнат дори още по-изразителна победа, но вратарят на домакините Сергей Рижиков направи редица добри спасявания.

Единственото попадение във вратата на Рубин отбеляза Джордън Айб в 52-ата минута на срещата.

Българският полузащитник на Рубин Благой Георгиев изигра цял мач за своя тим, но отново нямаше късмета да преодолее Симон Миньоле и да се разпише във вратата на Ливърпул.

Дортмунд не прощава на аутсайдерите, тимът на Бербо със загуба

Германският гранд Борусия (Дортмунд) продължава с резултатната си игра да радва феновете си и не пропусна възможността да смаже безапелационно далеч по-нискокласен съперник в лицето на Габала.

"Жълто-черните" удариха азербайджанския си опонент с 4:0, като в същото време успяха да поспестят сили, макар треньорът Томас Тухел да не даде почивка на титулярите си.

С убедителното си представяне в турнира до момента Дортмунд за пореден път затвърди впечатлението, че е един от фаворитите за трофея.

Марко Ройс откри резултата в 28-ата минута след подаване на Хенрих Мъхитарян, а в 45-ата след самостоятелна акция Пиер-Емерик Обамеянг удвои аванса на домакините, завършвайки бърза контраатака.

Гонсало Кастро в 67-ата минута се възползва от асистенция на Аднан Янузай и покачи на 3:0, а Мъхитарян собственоръчно реализира четвъртото попадение в мача, за да затвърди съвсем превъзходството на домакините.

С 10 точки от четири мача Дортмунд все още е лидер в класирането и вече си осигури прогрес към фазата на елиминациите. По същото време днес ПАОК без контузения Димитър Бербатов в групата допусна, донякъде очаквано, поражение с 1:2 като гост на Краснодар.

Тимът на Бербо е трети с 3 точки и изостава на 4 от втория Краснодар два кръга преди края, докато Габала е последен с 1. За руския клуб Ари откри резултата в 33-ата минута, а бившият играч на Левски Жоазиньо покачи на 2:0 от дузпа в 67-ата. В 91-ата Роберт Мак се разписа за ПАОК.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА