Last news in Fakti

8 Ноември, 2015 14:00 830 0

Селби и Уилямс без грешки в София

  • селби-
  • уилямс-
  • софия-
  • снукър-
  • ptc bulgaria open-
  • 1/4-финалите-
  • българия

Двамата продължават уверено на към 1/4-финалите на PTC Bulgaria Open

Селби и Уилямс без грешки в София - 1
Снимка: БТА/AP

Марк Селби не започна по най-убедителния начин участието си в 1/8-финалната фаза на турнира PTC Bulgaria Open в столичната зала ”Универсиада”.

Номер 1 в света изостана с 0:2 фрейма срещу Доминик Дейл, но след това рязко смени скоростта и постигна обрат с 4:2 части. Първите две партии в мача бяха интригуващи, като не липсваха и фаулове.

Ексцентричният Дейл се оказа по-концентриран в тях и с най-добра серия от 52 точки поведе с 2:0. В третата част 43-годишният уелсец имаше шанс да увеличи преднината си, но сгреши червена за среден джоб. От този момент започна и наказателната акция на Селби.

Веселяка от Лестър спечели четири поредни фрейма, като в тях реализира брейкове от 95, 106 и 53 точки. Така той си осигури мач на 1/4-финалите срещу друг представител на Уелс – Райън Дей. Динамита пък се поизмъчи с Марк Джойс, но все пак надделя с 4:3 части. Дей изоставаше с 2:3, но се добра до обрата и с най-силни серии от 56 и 71 точки стигна до успеха.

Марк Уилямс също продължава напред в надпреварата, след като победи много категорично носителя на четири трофея от ”Крусибъл” Джон Хигинс в 1/8-финалният мач между двамата.

Сблъсъкът на 40-годишните бе спечелен категорични с 4:0 фрейма от уелсеца, който по този начин си заслужи нов тежък двубой на PTC Bulgaria Open – срещу друг бивш световен шампион – Шон Мърфи.

Уилямс, който е 13-и в ранглистата в момента, буквално не остави шанс на Хигинс днес. Той не само не позволи на опонента си да реализира по-сериозна точкова серия, но на свой ред се отчете с два сенчъри брейка – от 100 във втората част  и от  111 точки в четвъртата партия. Така само за час представителят на Уелс отстрани Магьосника от Уишоу и сложи край на амбициите му за втора титла вот изданието след тази през 2013 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА