Last news in Fakti

14 Ноември, 2015 05:00 2 369 0

Роналдо: "Златната топка" е за Меси!

  • роналдо-
  • меси-
  • златна топка-
  • награда

С Лео не сме стари приятели, но се уважаваме заяви Кристиано

Роналдо: "Златната топка" е за Меси! - 1
Снимка: БТА/АР

Голямата звезда на Реал Мадрид Кристиано Роналдо призна, че Лео Меси ще спечели Златната топка за 2015 година, но е уверен, че той може да грабне признанието за четвърти път през кариерата си. Португалският национал беше награден с най-ценното индивидуално отличие през последните две години, но чувства, че този път то ще отиде в ръцете на аржентинския гений, за когото това ще бъде рекордна пета Златна топка.

"Той спечели Шампионска лига и Ла Лига, което е огромно предимство. По отношение на индивидуално представяне, изминалият сезон беше един от най-добрите в кариерата ми, което е добре. Станах най-големият голмайстор в Европа".

"През последните осем години с Меси непрекъснато се борим за Златната топка. Имам добри отношения с него, уважаваме се, но не сме стари приятели", каза Роналдо пред ITV.

"Но все още съм млад и мисля, че отново мога да спечеля Златната топка. Искам да играе още 6-7 години и мисля, че ще съм в състояние да го направя", добави звездата.

Церемонията по връчването на Златната топка ще се състои на 11 януари 2016 г. в Цюрих. На нея ще се връчат и призовете за "Най-добра футболистка", "Най-добър треньор в мъжкия и женския футбол", "Най-красив гол" и "Феърплей".

ФИФА пък вече сведе списъка за най-добър футболист на планетата за 2015 г. до 23 имена, като освен Меси и Роналдо, там се отличават още Серхио Агуеро, Неймар, Луис Суарес, Хамес Родригес и др.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА