Last news in Fakti

10 Януари, 2016 10:20 799 0

Силен старт за Пиронкова в Сидни

  • пиронкова-
  • цуренко-
  • сидни

Българката елиминира Лесия Цуренко в първия кръг на надпреварата

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова започна с успех участието си на силния турнир в Сидни.

Българката получи "уайлд кард" за основната схема и в среща от първия кръг надви Леся Цуренко със 7:6(6), 6:2. По този начин тя прекъсна серията си от 7 поредни загуби, а в следващия кръг ще се изправи срещу победителката от двубоя между Белинда Бенчич и квалификантка.

Първата ни ракета, която е шампионка в Сидни от 2014 година, пропусна три точки за пробив в първия гейм, но при 3:3 наказа една от многото двойни грешки на Цуренко и взе аванс.

Украинката върна пробива в 10-ия гейм, когато Пиронкова сервираше за спечелване на сета. Така се стигна до тайбрек, който бе много равностоен. Цвети успя да отрази сетбол преди да вземе три поредни разигравания и да се наложи с 8:6.

През втората част родната тенисистка показа характер и хладнокръвие. Тя бе по-концентрирана в началото и реализира ранен пробив за 2:0, като до края нямаше проблеми да запази надмощието си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА