Last news in Fakti

13 Януари, 2016 11:20 1 170 2

Подиграха се със статуята на Кристиано

  • статуя-
  • роналдо-
  • подиграха-
  • меси-
  • нарушители-
  • власти-
  • полицията

Нарушителите надраскали на монумента името и номера на Меси

Неизвестни нарушители си направиха грозна шега буквално на гърба на Кристиано Роналдо.

Извършителите поругаха статуята на звездата на Реал (М) в неговия роден град в Португалия.

Вандалският акт е извършен в нощта срещу вторник, малко след като Меси грабна "Златната топка" за рекорден пети път в кариерата си.

На гърба на бронзовата фигура с червена боя е било изписано името на Лионел Меси, като е добавен и номерът на аржентинската звезда на Барселона - 10.

Градските власти в столицата на остров Мадейра веднага започнали операция по отстраняването на надписите. Предполага се, че до тазио сутрин монумента ще е вече в нормалния си вид.

Португалските медии цитират сестрата на Кристиано - Катя Авейро, която не скри възмущението си от вандалския акт.

"Това е позорно дело, което показва до какви нива може да стигне завистта. Като португалка се чувствам объркана и тъжна от случилото се. Явно този остров все още е обитаван от диваци, които са неспособни да проявяват уважение и не знаят как да живеят в обществото", коментира сестрата на Роналдо.

Статуята на Кристиано беше открита през декември 2014 година, след като Реал Мадрид спечели Световното клубно първенство в Маракеш. Изградената от 800 килограма бронз фигура се издига на височина от 2,4 метра. Тя е много близо до музея на Роналдо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ ГАН4О

    0 0 Отговор
    Кой е този
  • 2 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    МЕСИ СИ Е МЕСИ
    ПАК ВЗЕ ЗЛАТНА ТОПКА ЕВАЛА