Last news in Fakti

18 Януари, 2016 09:27, обновена 18 Януари, 2016 11:27 1 809 2

Григор Димитров стартира успешно в Мелбърн

  • димитров-
  • лоренци-
  • тенис-
  • australian open

Българинът победи с 3:0 сета италианеца Паоло Лоренци

Григор Димитров стартира успешно в Мелбърн - 1
Снимка: БТА/АР

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров преодоля първи кръг на първия за годината турнир от Големия шлем – Аустрелиън Оупън. Българинът записа чиста победа с 6:3, 7:6(8), 6:3 срещу италианеца Паоло Лоренци. Срещата продължи 2:27 минути, а хасковлията изпита затруднение главно във втория сет, когато се стигна до тайбрек, който бе спечелен трудно.

Следващият съперник на Димитров ще бъде победителя от срещата между квалификантите Йозеф Ковалик от Словакия и Марко Трунгелити от Аржентина.

Първи сет

Мачът започна лошо за Григор Димитров, чийто сервис гейм беше пробит още в началото, но веднага след това българинът отвърна подобаващо за 1:1, а след това взе подаването си за 2:1. Последва бърза размяна на геймове за 3:2 в полза на първата ракета на страната ни. Италианецът взе подаването си на 0 - 3:3. Григор Димитров излезе напред за 5:3, след като успя да пробие съперника си, а след това затвърди, за да спечели сета с 6:3.

Втори сет

Втората част започна с размяна на геймове - 1:1. Италианецът успя да се измъкне и да вземе подаването си, след като Григор Димитров беше много близо до пробив, но без да съумее да се възползва от предимството си. Вторият сет продължи без пробиви, българинът лесно взе своя гейм - 2:2, а след това Лоренци взе своя на 0 - 3:2. Труден гейм за хасковлията, но резултатът стана 3:3. Българинът смени ракетата си при 4:4. При сервис на италианеца Григор успя да навакса от 0:40, дa спечели предимство, но след това отново изпусна шанса си - Лоренци отново се спаси - 5:4. Отново бързо се стигна до 5:5, а след това и до тайбрек. В него Григор Димитров отрази три сетбола на италианеца, за да спечели с 10-8.

Григор Димитров стартира успешно в Мелбърн
Снимка: БТА/АР

Трети сет

Григор Димитров беше пробит още в началото на третия сет, а след това и затвърден от Лоренци - 2:0. След труден гейм, българинът все пак успя да си вземе подаването за 1:2, след много удачно излизане на мрежата. Последва обаче нов бърз гейм за италианеца - 3:1, а Григор отговори на предизвикателството, след като с ас направи резултат 3:2. В шестия гейм на втория сет дойде моментът, в който Григор Димитров проби сервиса на 34-годишния италианец за 3:3, а след това затвърди на нула - 4:3. Играта на българина стана още по-убедителна и той поведе с 5:3. А с последния гейм на нула спечели мача, за да се класира за втория кръг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ааааа

    0 0 Отговор
    Да вземе да финишира успешно .
  • 2 Капка

    0 0 Отговор
    Този излезна голям предател загърби родината си жалко човече