Last news in Fakti

28 Февруари, 2016 21:37 954 0

Драматични дузпи донесоха трофей на Сити

  • сити-
  • ливърпул-
  • дузпи-
  • трофей-
  • кабайеро

Невероятен Кабайеро спаси отбора си

Отборът на Манчестър Сити спечели Купата на Лигата след драматичен финал срещу Ливърпул. Редовното време завърши при резултат 1:1. В последвалите продължения резултатът се запази и дузпите излъчиха победителя от сблъсъка.

В началото на второто полувреме Фернандиньо откри резултата. Той получи топката от Агуеро и с удар в Миньоле изведе своя тим напред. Вратарят на Ливърпул за пореден път се намеси изключително неубедително, като позволи на топката да мине през ръцете му.

След куп пропуски Сити изпусна шанса да увеличи аванса си в резултата и това логично им изигра лоша шега. Пропуските на Стърлинг и Агуеро бяха наказани в заключителните минути на двубоя, когато Филипе Коутиньо върна Ливърпул в мача.

В 83-ата минута бразилецът прати топката в мрежата, след като направи добавка на ударс на влезлия като резерва Адам Лалана в гредата.

След гола Сити отново на два пъти бе много близо до победата и огромна доза късмет спаси мърсисайдци.

Продълженията отново бяха повече за Сити, като и страстите се разгоряха, а жълтите картони валяха. Даже се стигна до саморазправа между Туре Яя и Лалана, която обаче бе овладяна от главния арбитър. Двамата участници в инцидента също получиха с по един жълт.

Така се стигна до дузпите. Там манчестърци показаха страхотна съобразителност и спечелиха след 3:1. Големият герой за тима пък се казваше Кабайеро, който отрази 3 дузпи на противника и буквално поднесе купата на съотборниците си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА