Last news in Fakti

7 Март, 2016 22:20 3 507 3

Шарапова: Използвала съм забранен стимулант

  • шарапова-
  • лекар-
  • лекарство-
  • допинг

Руската тенисистка призна това на специална пресконференция

Шарапова: Използвала съм забранен стимулант - 1
Снимка: БТА/АР

Бившата №1 в световния тенис Мария Шарапова сподели, че е дала положителна допинг проба по време на Откритото първенство на Австралия. Това разкри самата тя на пресконференция. Рускинята временно е със спрени състезателни права.

"Преди няколко дни получих съобщение от ITF, че направената ми допинг проба се е оказала положителна," заяви тя.

"Не искам кариерата ми да приключи по този начин и се надявам да мога отново да играя," добави Мария. "Със сигурност, когато реша да се откажа, няма да го направя тук, в центъра на Лос Анжелис, на този грозен килим. Аз трябва да поема отговорността, защото това е моето тяло. Важно е да имаш добър екип около себе си, но в края на краищата, всичко е около теб."

Лекарството, което е било взимано, е "Мелдронад", а съставката забранена в него, е "мелдониан". Тя влязла в листата със забранени стимуланти на 1-ви януари тази година.

"Нямам представа какво ще се случи отсега. Получих писмото само преди няколко дни, и ще работя съвместно с ITF. Всичко зависи от процеса", добави Маша.

"Приемала съм лекарството първо през 2006, тогава често се разболявах, имах липса на магнезий, в семейството ми има доста случаи на диабет. И това бе едно от лекарствата, които съм приемала. Лекарството ми помагаше, затова продължих да го взимам", разкри още Шарапова

"Все още се лекувам от контузия, затова се оттеглих от участие в Палм Спрингс", добави рускинята.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МАСОНСКИ РЕПТИЛ

    0 0 Отговор
    То и да го беше ползвала съвсем съзнателно подобни медикаменти имат 3-6 месечен буферен период преди да ги спреш изцяло, иначе има опасност. Ако правилата са от 1-ви януари 2016 година и я накажат за проба сега, то сметнете ако беше пушила марихуана миналия месец- пак щяха да я хванат, а да не говорим ако беше пила алкохол 10 дена преди пробата... В БГ калпаците си знаят тяхното, че след 4 часа се бил разграждал и нямало как да се засече ама ако се жабуриш с вода за устата и гледай как показваш 0,5 на дрегера без да си пил! Много от съвременните антибиотици, имуномодулатори и противозачатъчни имат подобен "фантомен" ефект при допинг пробите и това се знае от 2012-та година, когато Австралия официално препоръча доклад с 3 годишни изследвания.
  • 2 коментатор

    0 0 Отговор
    То е ясно, че повечето медикаменти от такъв тип оставят "след" месеци след като са спряни. Но освен наличието на даден медикамент се изследва и концентрацията му и по това може да се направи извод кога е спрян.Също така и лекарите на спортистите получават информация за предстоящите промени месеци преди те да влязат в сила.
  • 3 Койчо

    0 0 Отговор
    Ох горката, ма тя не знаела!
    Айде ся все едно нищо не е било...))))