Last news in Fakti

17 Март, 2016 22:28 637 0

Атлетик (Б) подхлъзна Валенсия в реванша

  • атлетик (б)-
  • валенсия-
  • лига европа-
  • виляреал-
  • спарта (п)

Виляреал и Спрата (П) също продължават напред в Лига Европа

Отборът на Атлетик Билбао загуби осминафиналната си среща-реванш срещу Валенсия, но въпреки това се класира за 1/4-финалите на Лига Европа.

На "Местайя" "прилепите" надвиха "лъвовете" от Билбао с 2:1, но след поражението си с 0:1 в първата среща отпаднаха от надпреварата, заради гола на чужд терен.

Санти Мина (13) и Адерлан Сантос (37) бяха точни за Валенсия, но домакините бяха попарени от тола на Ариц Адурис в 76-ата минута, който класира баските за следващата фаза.

В 13-ата минута играч на Валенсия стреля силно към вратата на Яго Ерерин, стражът изби, но Санти Мина изпревари бранителите на "лъвовете" и бе безпощаден при добавката - 1:0.

В 37-ата минута Адерлан Сантос с глава заби топката във вратата на Ерерин и направи резултата 2:0. При попадението обаче останаха съмнения за засада на бразилския защитник на "прилепите".

Мачът се развиваше много добре за отбора-домакин, но в 76-ата минута Ариц Адурис смълча трибуните с поредния си гол за сезона.

От Валенсия имаха и претенции, които не бяха неоснователни, за игра с ръка на футболист на Атлетик при атаката, довела до гола, но попадението бе зачетено.

Последният шанс за "прилепите" дойде буквално в последните секунди на двубоя, когато Даниел Парехо получи шанс да стреля от фаул от удобна позиция и ударът на халфа не беше никак лош, но все пак топката не намери очертанията на вратата.

И друг испански тим - Виляреал, имаше успешна вечер и макар, че също не спечели двубоя си след нулево реми при визитата си на Байер Леверкузен, продължава напред в надпреварата.

"Жълтата подводница" потопи "аспирините" с общ резултат 2:0, който бе постигнат на "Ел Мадригал" миналата седмица. В днешния сблъсък на "БайАрена" отново испанците имаха по-добрите положения за гол, но този път не успяха да преодолеят Бернд Лено.

В друг любопитен двубой от вечерта чешкият Спарта (Прага) изигра нов силен мач в Европа и стигна до класическо 3:0 при гостуването на Лацио.

Така след 1:1 в първата среща и общ резултат 4:1 чехите продължават напред в турнира. Спарта записва и първата си победа при визита в Италия от 12-ия си опит.

Гостите решиха двубоя в рамките на само едно полувреме, в което бяха отбелязани и трите попадения.

Те откриха резултата още в 10-ата минута, когато Дочкал прати топката в мрежата с нисък удар. Секунди по-късно Юлис проби отдясно и намери Крежчи, който с лек, но много точен удар прати топката в десния ъгъл покрай Маркети за 0:2.

Малко преди почивката защитата на Лацио за трети път не успя да се справи с атака на съперника и Юлис бе изпуснат. Той се възползва от подаване на Фридек и направи аванса на чехите непреодолим.

Отборът на Стефано Пиоли също имаше своите шансове, но неконцентрираната игра в защита оказа тежестта си и предопредели крайният резултат в полза на гостуващия тим.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА