Last news in Fakti

6 Април, 2016 11:57 1 014 0

Глазгоу Рейнджърс се завърна в елита

  • глазгоу рейнджърс-
  • висша лига-
  • шотландия-
  • селтик

"Сините" са недостижими на върха във второто ниво на шотландския футбол

Глазгоу Рейнджърс се завърна в елита - 1
Снимка: rangers.co.uk

Глазгоу Рейнджърс се завръща във Висшата лига на Шотландия, след като в двубой от 32-ия кръг на Чемпиъншип победи с 1:0 у дома срещу Дъмбартън.

"Сините" са недостижими на върха във второто ниво на футбола в страната, като имат актив от 79 точки. Гол на Джеймс Таверниер в 50-ата минута донесе успеха в полза на Рейнджърс за радост на близо 50 хиляди запалянковци на стадион "Айброкс".

Отборът от Глазгоу игра във Висшата лига през сезон 2011-2012, след което беше изваден от елита заради финансови проблеми. От есента на 2012 година "сините" започнаха участието си в четвърта дивизия със сериозни рестрикции на клубния бюджет.

На полуфиналите в турнира за купата на Футболната асоциация на страната Рейнджърс ще срещне големия си противник Селтик. Двубоят ще се проведе на 17 април на "Хемпдън Парк".
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА