Last news in Fakti

14 Юни, 2016 12:29 724 0

Кливланд намали изоставането във финала на НБА

  • джеймс-
  • ървинг-
  • голдън стейт-
  • нба-
  • финал-
  • кливланд

Серията е вече 3-2 в полза на Голдън Стейт

Кливланд намали изоставането във финала на НБА - 1
Снимка: БТА/АР

Историческо представяне от суперзвездите Леброн Джеймс и Кайри Ървинг помогна на Кливланд Кавалиърс да запазят шансове за титлата в НБА. Двамата станаха първите съотборници, които в мач от финална серия стигат границата от 40 точки, като приключиха с по 41, а това означаваше победа над Голдън  Стейт със 112:97 в Оукланд. Тимът от Охайо все още губи в серията с 2-3, но ще приеме съперника за следващия сблъсък, който е в петък, в 4,00 часа сутринта българско време. 

Леброн и Кайри просто нямаха спиране, като Джеймс добави 16 борби, 7 асистенции, 3 откраднати топки и 3 чадъра, а Ървинг реализира в ключови моменти, като успя в 17 от 24 изстрела от игра. Всичко това бе твърде много за Уориърс, които освен това през втората част влошиха представянето си.  

Иначе през първата мачът бе изключително равностойно, като гостите поддържаха висок процент на успеваемост при стрелбата. Андре Игуодала стартира на мястото на Дреймонд Грийн за домакините и започна добре, но нито един от отборите не успя да отвори сериозен аванс. 

Когато някой се откъсваше с 3-4 точки следваше веднага отговор от съперника. Уориърс отново бяха солидни при стрелбата си отдалеч, като нанизаха 11 тройки до почивката, от които 6 на Клей Томпсън, който бе изключителен и приключи за първите две части с 26 точки. 

От другата страна обаче, Леброн Джеймс отговаряше. Той приключи до почивката с 25 точки и 9 борби, а Кайри Ървинг помогна с 18 точки, за да могат Кавалиърс да се оттеглят при равенство от 61:61. 

След това ситуацията обаче се промени, защото калифорнийци започнаха да пропускат повече, което помогна на Кливланд да дръпне със 74:66 след тройка на Ървинг. До края на периода авансът стигна 11 точки в полза на Кавалиърс, а преди решаващата четвърт бе 9. 

Стеф Къри вкара тройка за 87:93 след подновяването на играта, но и това не помогна. Голдън Стейт на няколко пъти пропусна да се приближи до съперника. При 102:96 в средата на периода Ървинг вкара 7 поредни точки, за да гарантира успеха на своя тим. Тонусът при Уориърс съвсем спадна и до края те отбелязаха само точка, докато Кливланд запази високия процент на успеваемост, като приключиха мача с 53% при стрелбата от игра.  

Клей Томпсън се отчете с 37 точки за домакините, Стеф Къри добави 25, но този път двамата получиха твърде малка подкрепа. Харисън Барнс пропусна 12 от 14 стрелби от паркета, Шон Ливингстън остана със 7 точки, а допълнителния проблем дойде от контузията на Андрю Богът, който напусна със сериозен проблем в коляното в третата част.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА