14 Юни, 2016 13:57 991 0

Куман е новият треньор на Евертън

  • евертън-
  • куман-
  • саутхемптън

"Горд съм, че съм част от този клуб", сподели холандският мениджър

Куман е новият треньор на Евертън - 1
Снимка: БТА/АР

Евертън официално обяви Роналд Куман за новия си мениджър. Новината бе очаквана, тъй като от доста време се знаеше, че Карамелите почти са се разбрали с досегашния му клуб Саутхемптън. 

Твърденията се, че Светците ще получат 5 милиона паунда неустойка за преждевременната раздяла с наставника, който пък подписа за 3 години с тима от „Гудисън Парк”. 

Куман се справи отлично през последните два сезона на южния бряг, където на два пъти счупи клубния рекорд по спечелени точки във Висшата лига и изведе Саутхемптън до 7-о и 6-о място в класирането. 

„Наистина сме много доволни, че успяхме да привлечем човека, който бе основната ни цел от момента, в който започнахме да търсим нов мениджър. Роналд има отлични постижения в Лигата и е изключително уважаван за постиженията си извън терена, но и на него” заяви президентът на Евертън Бил Кенрайт. 

„Много съм развълнуван, че ставам мениджър на Евертън. Вярвам, че заедно ще постигнем големи неща. Това е тим с традиции и амбиция и съм горд, че съм част от този проект. Очаквам с нетърпение да се срещна с хората в клуба и да започнем подготовка за новия сезон”  каза самият Куман.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА