Last news in Fakti

29 Ноември, 2011 23:55 1 145 0

Ливърпул отново се подигра с Челси на „Стамфорд Бридж"

  • ливърпул-
  • челси-
  • "стамфорд бридж"

„Мърсисайдци" са на 1/2-финал за „Карлинг Къп"

Ливърпул се класира за полуфиналите на „Карлинг Къп" след впечатляваща победа с 2:0 над Челси като гост.

„Червените" за пореден път доказаха, че играят успешно на „Самфорд Бридж", където триумфираха и преди десетина дни, но в двубой от Висшата лига.

И двата гола за „мърсисайдци" паднаха в началото на второто полувреме. Макси Родригес се разписа отново срещу „сините" от Лондон, а вторият гол бе дело на защитника Мартин Кели само 4 минути по-късно.

Преди почивката Ливърпул пропусна и дузпа, след като Андрю Каръл стреля право във вратаря на домакините Рос Търнбул.

Двубоят бе общо 30-и между двата тима от 2004 година насам. В този период жребият срещна два от грандовете на английския футбол многократно както в Шампионската лига, така и на домашната сцена. В повечето случаи радостта бе за Ливърпул.

След този успех серията от мачове без загуба срещу Челси на мениджъра на Ливърпул Кени Далглиш нарасна на 13. Отборът му е рекордьор по трофеи в този турнир със 7 купи.

Мястото на 34-годишния мениджър на отбора  Андре Вилаш-Боашвече е силно под въпрос и много вероятно е то да изстине при отпадане в групавата фаза на Шампионската лига, където „сините" също са в много неизгодна позиция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА