24 Август, 2018 00:00 4 770 1

Легендарният щангист Иван Иванов подготвя в „Камчия“ национали ВИДЕО

  • камчия-
  • щанги-
  • тренировка
Легендарният щангист Иван Иванов подготвя в „Камчия“ национали ВИДЕО - 1

Българският национален отбор по вдигане на тежести провежда летен тренировъчен лагер в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“. Подготовката води легендарният български състезател и селекционер на националния тим – Иван Иванов – олимпийски и четирикратен световен шампион. Треньорът на националния ни отбор е сред най-големите имена в този спорт – той е носител на седем световни и един олимпийски рекорд. На състезанието „Super Challenge“ в Барселона, проведено след олимпийските игри през 1992 г., Иван Иванов поставя неофициален рекорд, като успява да вдигне три пъти собственото си тегло или 156 кг.

„Надяваме се с общи усилия да възвърнем славата на България в спорта и да поставяме нови световни рекорди“, коментира Иван Иванов. През октомври предстоят три важни състезания за тежкоатлетите ни – Европейско първенство до 20 и 23 години и Световно първенство за жени и мъже. В Спортен комплекс „Камчия“ се подготвят усилено и титулярите на националния отбор за предстоящата младежка олимпиада в Буенос Айрес, Аржентина. Това са европейската шампионка Галя Шатова и световният шампион за юноши Христо Христов. „За мен щангите са живот! Спортът дава много – дисциплина, но най-вече верни приятели “, споделя олимпийската ни надежда Христо Христов.

„За нас е гордост да бъдем тренирани от легенда като Иван Иванов. Той ни учи на дисциплина и ни мотивира за постигането на по-добри резултати“, сподели Даниела Пандова - носителка на сребърен медал от Европейско първенство за девойки до 23-годишна възраст.

Само преди месец националният ни отбор се завърна с пет първи и пет втори места от младежкото Европейско първенство по вдигане на тежести в Милано.

В „Камчия“ състезателите провеждат двуразови тренировки в модерната многофункционална зала на спортния комплекс.

„Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ предоставя всички необходими условия за провеждане на нашия спорт – отлично оборудвана спортната база и качествена храна. Ще се видим отново“, допълни още Иван Иванов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Валю Димитров

    1 0 Отговор
    За първи път виждам "Спортист" по време на тренировка да си зяпа в ТЕЛЕФОНА ...!!! ХА Ха! Явно си гледа тренировъчната програма там.