Last news in Fakti

14 Април, 2012 15:00 841 2

Йохан Кройф официално се раздели с Аякс

  • кройф-
  • оставка-
  • аякс-
  • хаве-
  • давидс-
  • ван гаал
Йохан Кройф официално се раздели с Аякс - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Легандарният холандец Йохан Кройф официализира оставката си като член на борда на директорите на гранда Аякс. Един от най-великите футболисти в историята на Аякс е последният член на управата, който напусна клуба. Преди него това сториха другите четирима, сред които президентът Стевен тен Хаве и бившия холандски национал Едгар Давидс. Оставките бяха подадени, след като съдът не позволи на Луис ван Гаал да започне работа като изпълнителен директор в Аякс.

Ван Гаал беше назначен през ноември с решение на четирима от членовете на ръководството, но Кройф оспори това в съда, като заяви, че идването на ван Гаал е направено без негово съгласие. Съдът отсъди в полза на Кройф, като решението гласи, че назначаването на ван Гаал не е било в дневния ред на заседание на борда, на което Кройф не присъствал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Печи

    0 0 Отговор
    Кроиф е най велик
  • 2 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Да КРОИФ е велика легенда на холандския футбол!Момчурляците не го знаят,но като гледат МИТКО БЕРБАТОВ може да си представят какво е предствавлявал КРОИФ!........................а някой спомня ли си,че точно той взе ХРИСТО СТОИЧКОВ в БАРСА!Уважението на КРОИФ към ХРИСТО беше показателно по онова време!После българина се "наяде"!Скарал се бил с КОИФ,че станал по известан от него!...............е това сме си !