29 Юни, 2019 10:53 6 174 55

Майк Тайсън предизвика жесток скандал в Полша

  • скандал-
  • майк тайсън-
  • полша-
  • нацизъм-
  • чернокожи-
  • робство

Скандално изказване на Железния потресе поляците

Майк Тайсън предизвика жесток скандал в Полша - 1
Снимка: БГНЕС

Легендата на професионалния бокс Майк Тайсън предизвика чутовен скандал. Този път със свое изказване в Полша. Американецът от години е част от рекламна кампания на енергийна напитка и посети няколко исторически обекта в страната като част от кампанията. По време на пресконференция журналистите провокираха Железния. Те го попитаха дали използването на исторически трагедии за комерсиални цели е правилно. Въпросът разпали гнева на Тайсън.

„На вас поляците нищо не ви се е случило в сравнение с това, което се е случило на тъмнокожите в Америка. Никой от вас не е държан като роб в продължение на 250 години. Никой не е изнасилвал вашите майки, сестри и братя преди да ги убият пред вашите очи. Това, което се е случило с вас, е ужасно, но никой не е преживял толкова много в сравнение с черните.“


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 гост

    72 8 Отговор
    Много чувствителна сажда
  • 3 ДДРОнег

    97 8 Отговор
    Истианта, тайсъне, е че негрите са се убивали жестоко в Африка преди белите, че и са се изяждали. Истината е, че са били жестоки времена, с войни др. престъпления ... Истината е, че сега негрите сте криминогенно общество , и вие убивате и др., и вас ви убиват... А поляците са преживели също жестоки времена, както и те са били жестоки към съседите си ... А най-голямата Истина е да си кажем Истините и да се опитаме да си простим и да живеем в мир !!!
  • 4 Behemoth

    51 8 Отговор
    Човека са го удряли по главата а и от къде да знае какво да те напъват и от запад и от изток...
  • 5 толерантен

    80 7 Отговор
    А, пък турците просто са "присъствали" толерантно и деликатно в продължение на 500г. в България.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 PifFf

    32 4 Отговор
    Черния не вижда по далеч от носа си ...
  • 8 Бб666

    14 16 Отговор
    Поляците си го получиха......рр
  • 9 Социумът

    29 6 Отговор
    Що за подобие на хомосапиенс...и ръкомаха като простак с черната ръчица.За съжаление черната раса не може да се похвали с особен интелект.Те са си да ритат,да подхвърлят топка,да поскачат по клон или въже,да се покълчат в някакъв танц и да попеят.На горния етаж нещата не са им във възможностите.После някой да ме убеди,че няма расови ограничение или пък привилегии...
  • 10 Гербераси долни

    29 2 Отговор
    Сега убедихте ли се че всеки дърпа чергата към себеси ,няма състрадание и безплатен обяд сега и новите ни приятели ще продължат да ни пият кръвта с Чатните Тецове ,Пирдопското злато ,Телекомите ,Горивата,Хранителните вериги всеки ти се пише близък и уж те съжалява за беднотията но всъщност те използват за да внасят основните си печалби зад граница.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Див сеЯнин

    11 4 Отговор
    Тооо така ша го бия.Нааш как ме дразни..
  • 13 До толерантен

    13 31 Отговор
    Чист българин съм. Познавам историята ни по-добре от повечето коментиращи.
    Искам да Ви кажа едно. Това с турското робство е руска измислица. Стига вече сте гледали, като облъпени руските ни учебници по история.
    Прочетете малко западна история за нас и прочетете и в нета има бая известни очевидци дори руски за това което са видял и в нашата татковина, като са дошли да ни освободят.
    Нашата история прилича малко на македонската. Коне с капаци. Кой ще го убиват 500 години и ще оцелее?
    ...
    На Турция и трябват 2 дни да ни приключи до крак ако това е идеята. И преди и сега.
    ...
    Чао

    Коментиран от #16, #41

  • 14 плевен

    21 3 Отговор
    Когато беше активен спортист, Тайсън често казваше "Аз мразя белите!" Я някой от нас да каже пред микрофоните "Аз мразя черните!". Ще бъде разкъсан от добрите либерали. Напълнихме му джобовете на този неблагодарник. Бойкот на неговите спонсори!
  • 15 До Плевен от Гривица

    8 2 Отговор
    Идвай на басейна, стига мисли този с очуканата глава.
  • 16 плевен

    18 5 Отговор

    До коментар #13 от "До толерантен":

    Върви да го обясняваш това на Ботев, Вазов, Левски. Те не знаят за какво говорят. Не са знаели и кой ще ни освободи. Не са знаели, че ще има такива като тебе.

    Коментиран от #18

  • 17 Доналд Туск

    9 3 Отговор
    Тайсъне, да беше прочел малко история, преди да приказваш глупости.... Полше е била между чука и наковалнята през Втората световна война, и хиляди поляци са избивани от една страна от руснаците, а от друга от германците...... А Варшава е сравнена със земята от Хитлер.......
  • 18 До плевен

    4 5 Отговор

    До коментар #16 от "плевен":

    Нямам какво да ти кажа. Няма как да се обясни нещо, което няма как да бъде разбрано. Нито знаеш и си чел какво е писал Вазов по въпроса, нито кой е помогнал да се убие Левски, нито Ботев. Какво да ти кажа дъге.

    Коментиран от #19, #39

  • 19 Патерсън

    5 2 Отговор

    До коментар #18 от "До плевен":

    Абе не знам,ама поляка избега от Майк Тайсън .Пари публика, всичко зареза и избега,Ха
  • 20 Cccr

    2 1 Отговор
    Legenda 1 2 3 nokaut toe velik za sajelenie nqma da vidim tak1v boksjor skoro kato taisan
  • 21 Патерсън

    6 5 Отговор
    Майк Тайсън един от най разрушителните боксьори за всички времена.Това е важното.Велик шампион.
  • 22 Яблани и груши

    4 8 Отговор
    Беше голям шампион. Плакал съм на негови мачове, като дете. Много силни ръце, убийствена агресия, бързина на котка, динамичен в кръста, а и не на последно място в цялата си кариера крачка назад в боксов мач не е давал. Никаква техника. Брутална сила напред и чиста омраза към съперника до пълно съкрушаване. Респект шампионе.
  • 23 До плевен

    6 6 Отговор
    Искаш ли да играем стани богат. Въпрос 1. Къде е писано под игото от Вазов? А. В България. Б. В Русия от поет, който е русофил от дъното на душата си. В. В Русия, от поет който не е независим в преценката си и е русофил и му е по огнато да е в този дух. Г. В Русия от поет, който е написал под игото и съвпада с мнението на историци и русофилската ни история.... Има три верни отговора... Още един въпрос. Какво ознавача иго? Ще ти дам отговора. Не е робство, като в чичо томовата колиба. А идва от гръцки. Означава хегемония. Това е от мен.

    Коментиран от #25

  • 24 До плевен

    5 1 Отговор
    Всички казват сега, че юве е хегемон в италианското първенство. Значи ли, че са турци и държат в робство цяла Италия?
  • 25 плевен

    5 2 Отговор

    До коментар #23 от "До плевен":

    "Епопея на забравените". Когато я чета, настръхвам. Вярвам, че и ти.
  • 26 Социумът

    3 2 Отговор
    Достоевски :
    Спомняте ли си, господа, как още през лятото, още дълго преди Плевен, изведнъж навлязохме в България, появихме се на Балканите и онемяхме от негодувание. Е, не всички, дори не и половината, а много по-малко, нека веднага си признаем — но все пак възнегодуваха доста хора и се надигнаха гласове.

    Първо на кореспондентите от армията и веднага след тях гласове в нашата преса, най-вече в петербургската. Това бяха пламенни гласове искрени, пълна с най-добродетелно негодувание…

    Така стана, понеже притежателите на тия гласове бяха тръгнали, както се знае в цял свят и особено у нас, да спасяват угнетените, унизените, смазаните и изтерзаните. Помня, че още преди обявяването на войната бях чел в наши най-сериозни вестници предвиждания за шансовете в предстоящата воина и за необходимите разходи и излизаше, че безспорно, „навлизайки в България, ще бъдем принудени да изхранваме не само нашата армия, но и умиращото от глад българско население”. Лично съм го чел и мога дори да посоча къде съм го чел; та с така изградена представа за българите ние тръгнахме от бреговете на Фниския залив и на всички руски реки да проливаме кръвта си за тях – поробените и изтерзаните, и изведнъж видяхме китните български къщички с градинки около тях, цветя,’ плодове, добитък, обработена земя, която богато се отблагодарява за грижите, и като връх на всичкото по три православни църкви на всяка джамия — и ще се бием за вярата на поробените! „Как смеят!” — кипнаха мигновено ос
  • 27 Социумът

    4 2 Отговор
    „Как смеят!” — кипнаха мигновено оскърбените сърца на някои освободители, лицата им пламнаха от обида. „Ами ние сме дошли да ги спасяваме, значи те трябва да ни посрещат едва ли не на колене. Да, ама те не коленичат, те ни гледат накриво, даже май не ни се и радват! Не ни се радват на нас! Вярно е, посрещат ни с хляб и сол, ама гледат накриво, накриво!…

    Коментиран от #29, #42

  • 28 До 26 и 27

    5 2 Отговор
    За това говорим. Сега ще дойдат минусите за теб. Също като да кажеш в Македония, че са българи. А по отношение на коментар 25. Братле. Чел съм тези руски книжлета в училище. Добре написани. Сега чета истината. Сори. По-интересна ми е. Намирам я основни в чужда литература, също както ако македонец ако иска да разбере нещо за държавата си не трябва да го търси в нея.
  • 29 плевен

    4 3 Отговор

    До коментар #27 от "Социумът":

    Страх ги е било. Никой не е знаел дали турците няма да се върнат. А там където са се върнали/Стара Загора, Карлово и т.н./ ,Баташкото клане е било дреболия по мащаби. Хайде да престанем.

    Коментиран от #33

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 До Плевен

    6 4 Отговор
    Всеки не запознат, като теб пише за тези неща. Дъге баташкото клане ако се по интересуваш малко не е на основа роб поробен. Баташкото клане е породено от българи, които са безчинствали с беззащитни то семейство на турски владетел. Подчертавам не на верска или друга основа. Просто местни ахмаци да били мародери и са грабели всичко наред. Обаче са изтеглили грешния коз. На теб ако ти... жената и децата, нещо което се прави в това село, ще направиш същото. Независимо дали са турци, българи или руснаци. Ще коля наред. Това е дъге. Чети. Мани руските книжки оъ рафта

    Коментиран от #47

  • 32 Социумът

    5 1 Отговор
    Да не бъдем наивни,братя.Който е за България,добре.Който не помага е враг и не заслужава нашето уважение.Гледаме напред!
  • 33 До Плевен

    3 3 Отговор

    До коментар #29 от "плевен":

    Знам, че ти е трудно да разбереш написаното от социумът. Затова превеждам. В поста е направен цитат на Достоевски. Нищо повече. Това са думи на Достоевски, който описва впечатленията си, когато вижда България с руската армия през освободителната война. Той не вярва на очите си. Тук няма робство, а е рай. На всяка джамия има по 3 църкви. Българите се сърдят на русите и не ги искат. Защо ли дъге? Какво казва Вазов по въпроса? Щото изненадани руснак няма изхода да пише лъжи си мисля. А и това е негов ръкопис.

    Коментиран от #48, #51, #52

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 До 35

    6 2 Отговор
    Е тук се събрахме все дъгета. Та да ти кажа, че тая църна маца ако припари на мегдана в Коиловци ще бъде бит, като френски легионер с парашут още във въздуха. Преди да се приземи ще е нокаут. Боксьорите са за ринга. На село е друго.
  • 37 Негър

    2 1 Отговор
    Бойко е виновен.
  • 38 vasik atanasova

    4 3 Отговор
    е не ли прав за поляците
    а за нас не 250 г
    а 2 х 250 500 г робство и всичко описано по горе
  • 39 гост

    5 2 Отговор

    До коментар #18 от "До плевен":

    Нищо лично , но отиди в Клисура и попитай защо Зорка си е хвърлила децата в кладенеца и тя след тях / има паметник / или карловци, за 20 юли / площада им се казва така / или Стара Загора....?

    Коментиран от #40

  • 40 Знаеш ли

    7 2 Отговор

    До коментар #39 от "гост":

    Като отидеш в Германия. За пример Хановер. Има доста паметници. Останали. Обаче на тях останали и белези от премахнатите свастики. Историята е такава, каквато искат да бъде тези по върховете ако са победители. Знам ли иначе зад всеки паметник какво се крие? За мен истината е, че сегашната истина не е баш истина. Това е. Имало е турци. Но в Турция хората ме прегръщат, а аз съм учен да ги мразя. В Македония искам да сме братя, а те ме мразят. История баце. Не истина. История. Това е.
  • 41 Това, че ти

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "До толерантен":

    харесва педофилията съвсем не значи, че си нормален. Просто си типичния неграмотен соросоид.
  • 42 Предателството спрямо Родината

    2 3 Отговор

    До коментар #27 от "Социумът":

    е най-ниското падение, което може да достигне човек и опрощение за това няма. Ти си постигнал падението.

    Коментиран от #46

  • 43 Коста

    1 2 Отговор
    Полша е измислена изкуствено създадена държава. За Тайсън си промених мнението от едно интервю, когато беше в България. Определено е прочел доста и е с ясни виждания за живота, историята и други неща.
  • 44 Питам

    0 0 Отговор
    Къде е чутовния скандал?
  • 45 Знаещ

    3 3 Отговор
    Майко мила резняците научили български как се опитват да преиначат историята ни. ‘’Числото само на действащата армия в района на Пловдив и Пазарджик е 18 000 души плюс хиляди редифи и башибозук. Отделно срещу Дряновския Манастир и в Габровско действа 10-хилядната армия на Фазлъ паша. Издава се заповед за привличане на войска от Трапезунд и Кайро. Първа е атакувана Клисура от войски на Софийския гарнизон и редифи мобилизирани в Казанлък под командването на Хасан бей. След това те нападат Копривщица. Перущица успява да отблъсне черкезите и читаците – около 4000 души срещу 600 въстаници. На 27 април срещу градчето са изпратени 2 табора (1600 души) войска и 2 оръдия. Въстаниците удържат атаката до 31 май.

    Срещу въстаниците в Средногорието е съсредоточен 10 000 редовна армия с артилерия и около 3000 башибозук и черкези. Панагюрище е атакувано по всички правила на военното изкуство, защото Хафъз паша очаква сериозна съпротива от „Сърби“ и „Московци“. След погрома пашата заповядва да се избива населението и да се взема всичко ценно. Къщите са ограбени и запалени. Лагерът на Еледжик е атакуван от софийската дивизия начело с Хасан паша в две колони. Защитниците и цивилното население там са избити. Още по-трагична е съдбата на Батак, където се посичат или изгарят живи повече от 3000 души. На 4 май в Брацигово от Еледжик пристига Хасан паша. На 5 май идва и Рашид паша от Пловдив. Едва на 7 май след силен артилерийски обстрел Брацигово пада. За потушаването на въст
  • 46 Социумът

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "Предателството спрямо Родината":

    ЛоЛ
  • 47 Генерал

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "До Плевен":

    Батачани не са клани от ислямизирани българи, а от османски башибозук - най-войнствените мюсюлмански народности в империята, преселили се в Родопите от Мала Азия и Албания – арнаутски башибозуци или накратко Арнаути. Турция осигурява на башибозуците само оръжие без да дава заплата, за да може башибозукът, да се издържа от грабеж и убийства, и да държи в подчинение българския народ.Башибозукът е творение на Османската империя,нали така! Между другото Ахмед Ага Барутанлията, сина му и целия му сой - клали в Батак, са ислямизирани гърци!
    И всички отбягват да кажат най - важното - КЛАНЕТО В БАТАК Е ДЕЛО НА МЮСЮЛМАНИ!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Old Crow

    0 1 Отговор
    Не мога да се съглася особенно с авторите на трети и девети коментар.
    Африканците също имат интелектуален и физически потенциал не по-малък от този на европейците.Дискриминацията на расова основа не им е давала възможност и условия да развиват интелекта си като белите. Но има един филм с Кевин Костнър - Hidden Figures (2016) направен въз основа на истинска история. Във филма именно трите талантливи математички - афроамериканки (подложени на тотална дискриминация от белите си колеги ) се справят с изключително трудните изчисления , и благодарение на тях NASA осъществява първият си космически полет през 60те догонвайки USSR в жестоката надпревара за овладяването на космоса.
  • 50 Жоро

    0 1 Отговор
    Много е прав човека а тъпите журналя това им е работата да провокират.
  • 51 Литературен критик

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "До Плевен":

    Достоевски не е бил в българия с руската армия като военен кореспондент и ако нещо е казал по отношени на българия, то е следното написано в публично писмо до руския император, перефразирам: това племе, което сега вие искате да освободите, макар и днес да ви възхвалява, утре ще ви мрази за това... Просто като всеки психолог, достоевски е познавал психиката на роба и продажника и е знаел, че всеки роб и лакей мрази своя освободител, за сметка на раболепието си към новия господар.
    .
  • 52 Генерал

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "До Плевен":

    Разбира се, мисълта на Достоевски е ТОЧНО ОБРАТНАТА.Прочети целият дневник на Достоевски, а не само определени шорошки извадки от интернет, защото половината истина е чиста лъжа.
  • 53 Националист

    1 1 Отговор
    Негрите са проблем навсякъде. България да я запазим Славянобългарска!
    Не си мислете, че 100 негри в България не са много. Много са защото ще последва верижна реакция и хиляди ще ги последват.
    ... както стана с циганите.
  • 54 ruytryruy

    1 2 Отговор
    : Мозъка на негъра е с около 112г. по-лек от мозъка на белия мъж. Това е около една чаша мозъчно вещество. Разликата е огромна! Средния РИ(рейтинг на интелигентност) на африканския негър е 70-75 точки. Това е зоната на бавно развиващите се! Не става въпрос за памет, а интелигентност! В умствено-мозъчното си развитие са назад вероятно 200-500хил. години. В УСА 80% от негрите в 8клас не знаят добре да четат и пишат. Говоря за средни величини. В Африка между 19%-40% от негрите са СПИНОЗНИ! Това, че тук таме има умни негри, не означава, че всички са. При равни условия белия човек винаги е далеч по напред! В нито едно училище по света негрите не са на едно ниво с белите по успех! В уса им дават преимущество да влизат във висши училища, защото иначе не могат да влязат. Напаст са навсякъде по света. Имам приятели, които са имали опит с негри и всички до един са си патили от тях! Да си стоят в Африка! Вижте ги на ютюба какви са примати по поведение.

    Коментиран от #55

  • 55 Eффстати

    1 0 Отговор

    До коментар #54 от "ruytryruy":

    То по твоята логика и жените трябва да са тъпи, че имат по-малко мозък от мъжете, ама и те е негрите си живеят на гърба на белите мъже и си свиркат! В момента на запад най-зле живее обикновенния бял мъж- всички са му се качилили на главата и не смее да гъкне! Ако беше толкова умен и акъла зависеше от теглото на мозъка нямаше сега да е на това положение!