Last news in Fakti

2 Ноември, 2019 19:08 1 200 2

Ливърпул обърна Астън Вила за 8 минути

  • ливърпул-
  • астън вила-
  • вила парк-
  • мърсисайдци

Мърсисайдци победиха с 2:1 като гости с попадения на Андрю Робъртсън в 87-ата и Садио Мане 95-ата минути

Ливърпул обърна Астън Вила за 8 минути - 1
Снимка: БГНЕС

Ливърпул стигна до обрат при гостуването си на Астън Вила на „Вила Парк“ в двубой от 11-ия кръг на Висшата лига. Мърсисайдци победиха с 2:1 като гости с попадения на Андрю Робъртсън в 87-ата и Садио Мане 95-ата минути. Преди това Махмуд Хасан-Трезеге откри резултата в 21-вата минута.

Преди седмица тимът на Юрген Клоп изравни рекорда във Висшата лига за най-много точки, спечелени след първите 10 кръга – 28. До момента три отбора са постигали това и всеки от тях впоследствие е печелил титлата.

Голямата новина в състава на бирмингамци е отсъствието на капитана Джак Грийлиш, който получи контузия в двубоя срещу Манчестър Сити в предишния кръг и все още не е възстановен. Анура Ел-Гази стартира на неговото място.

Една промяна е направил и Юрген Клоп. Адам Лалана влиза в халфовата линия за сметка на Фабиньо.

Мърсисайдци за втори пореден път в първенството можеха да се окажат изоставащи след по-малко от минута игра. Ел Гази излезе на стрелкова позиция и шутира, но Алисон се справи, макар че първоначално не успя да улови топката. В деветата минута малко не достигна на Уесли, който бе изпуснат от отбраната на гостите, да сече добро центриране на Таргет отляво.

В 16-ата минута и Ливърпул стигна до първата голова опасност. Мане засече с глава центриране на Хендерсун, но топката проуча встрани от лявата греда на вратата. Малко след това перфектно диагонално подаване на Ван Дайк стигна до Салах на далечната греда. Египтянинът веднага стреля от малък ъгъл, но Хийтън изби.

Тези два пропуска на мърсисайдци бяха наказани в 21-вата минута, когато Макгин центрира от фаул, а Трезеге бе изпуснат и засече на далечната греда. Алисон не се намеси добре и топката се озова във вратата му. Ситуацията бе прегледана от ВАР заради съмнения за засада. Ситуацията бе много тънка, но попадението бе зачетено.
Ливърпул отговори с опасен удар на Александър-Арнолд, но след рикошет топката излезе в корнер.

В 29-ата минута Фирмино засече добро центриране на Мане и прати топката във вратата на Хийтън. Страничният рефер обаче вдигна флага си засада. ВАР прегледа ситуацията, а показаните повторения и начертаните линии всъщност показаха, че бразилецът е в чиста позиция и само ръката му е в положение на засада. Въпреки това, незнайно защо, ВАР потвърди решението на страничния рефер и попадението бе отменено.

В 37-ата минута Мане падна в наказателното поле, след като усети ръката на Енгелс на гърба си. Сенегалецът обаче получи картон за симулация. В края на полувремето Мане направи пореден добър пробив отляво и подаде към Салах, който от 11-12 метра стреля над вратата.

Ливърпул започна силно второто полувреме. Вайналдум и Мане отправиха точни удари, които обаче не затрудниха особено Хийтън. В 54-ата минута Хендерсън премина през Мингс, след което трябваше само да подаде на свободните Салах или Мане, но вместо това подари топката на Енгелс и провали един от най-добрите шансове за гостите до момента.

Пет минути след това Хийтън спаси Вила от сигурен гол, след като излезе и спаси удар отблизо с глава на Мане, който засече на далечната греда след прекрасно центриране на Александър-Арнолд.

Салах също пропиля добър шанс с глава. Това бе и последното действие на египтянина, който изигра слаб мач и бе заменен от Ориги. Вайналдум пък отстъпи мястото си на Алекс Окслейд-Чембърлейн.

В 70-ата минута именно Ориги се обърна добре и стреля от малък ъгъл, но над вратата. Мане пропусна порения шанс за гостите в 72-рата минута, когато стреля доста неточно от границата на наказателното поле. Секунди след това Лалане получи страхотен пас от Фирмино в наказателното поле, но и той стреля изключително неточно.

В 76-ата минута удар Окслейд-Чембърлейн срещна ръката на Енгелс и гостите поискаха дузпа, но изстрелът бе отблизо и сигнал не последва.

Две минути след това и Астън Вила пропусна чудесен шанс за втори гол. Накамба изведе с дълго подаване Терезеге. Александър-Арнолд не успя да пресече, след което атаката продължи към Хурихейн, който реши да не стреля от малък ъгъл и потърси Уесли пред голлинията, но Ван Дайн изчисти.

В 87-ата минута Ливърпул най-сетен стигна до гола. Мане центрира добре към далечната греда, където Анди Робърстън засече с глава - 1:1.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ливърпулчо

    1 0 Отговор
    Ей, големи сме!!!
    Напук на останалите....