Last news in Fakti

3 Ноември, 2019 11:51 1 094 4

Левски припомни за знаменито събитие

  • левски

Преди 43 години "сините" се класират на 1/4-финал за КНК

Левски припомни за знаменито събитие - 1
Снимка: levski.bg

Днес се навършват 43 години от паметния сблъсък с португалския Боавища, пишат "сините" на своя сайт. На 3 ноември в София родният се справя отлично със своята задача и след загубата като гост с 1:3, постига успех с 2:0, който изхвърля противника от надпреварата, а левскарите се класират на 1/4-финал за КНК.

На стадион "Васил Левски" още в 13-ата минута Кирил Миланов подава на Панов за 1:0, а в 30-ата самият Миланов след центриране на Войнов удвоява резултата. Така само половин час след началото на двубоя "шахматистите" са матирани.

Следват 60 драматични минути, в които португалците се хвърлят с всички сили в атака, докато "сините" разчитат на мълниеносни контри, след една от които замалко не покачват резултата до 3:0.

В крайна сметка 40 000 на "Васил Левски" ликуват, а тимът на Васил Спасов се класира за втори пореден път на четвъртфиналите, където се изправя срещу испанския гранд Атлетико (Мадрид).


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГДР

    3 2 Отговор
    40 000 Зрители !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 2 Ауууу

    2 5 Отговор
    ФК Комплексар отново напомня за себе си. А нещо за Беверен ??
  • 3 ЛИТЕКС

    2 3 Отговор
    Ловеч ми е София!
  • 4 Лазар

    2 2 Отговор
    Злобарите да мълчат.и още нещо Левски отстранява два пъти Щутгарт от Германия а не от Хърватска примерно.