24 Ноември, 2019 10:57 1 097 0

Фламенго е новият господар на Южна Америка!

  • фламенго-
  • победи-
  • ривър плейт-
  • спечели копа либертадорес

Бразилците попариха Ривър Плейт с пълен обрат от 0:1 до 2:1 в самия край на мача

Фламенго е новият господар на Южна Америка! - 1
Снимка: БГНЕС

Бразилският гранд Фламенго е новият шампион на Южна Америка. Невероятен обрат беляза финала за Копа Либертадорес в Лима (Перу) късно снощи. Ривър Плейт водеше в резултата до 89-ата минута (1:0), след попадение на Рафаел Боре в 14-ата минута. Два гола на Габриел Барбоса в 89-ата и 92-ата обаче пратиха в екстаз 40 милиона бразилци (привърженици на Фламенго), които чакаха този момент цели 38 години.

Около 80 000 зрители напълниха трибуните на стадион "Монументал" в столицата на Перу Лима и станаха свидетели на този феноменален мач за историята. Както е известно, финалът за първи път се игра в един мач на неутрален терен, променяйки 59-годишната традиция на най-престижния клубен турнир в Южна Америка.

Ривър Плейт определено има за какво да съжалява, тъй като през първата част доминираше много сериозно над своя бразилски съперник, но така и не успя да материализира превъзходството си с повече от един гол. Фламенго през първата част не успяха да отправят нито един точен удар към вратата на ''милионерите''.

През втората част нещата не се промениха драстично и Ривър продължаваше да стои по-добре, но определено агресията на възпитаниците на Марсело Галярдо поспадна, което предостави някои възможности за Фламенго, които те не оползотвориха, включително и заради добрите намеси на стража на Ривър - Франко Армани.

Така се стигна до 89-ата минута, когато след грешка в половината на Фламенго от страна на играч на Ривър, който загуби топката, бразилците организираха блестяща контраатака, която бе завършена от Габриел Барбоса, известен още като Габигол. Само три минути по-късно, вече в добавеното време на срещата, невероятна грешка на централните защитници на Ривър поднесе на тепсия топката на Барбоса, който разпечата врата на Франко Армани за втори път и така се превърна в герой за своя отбор, носейки му втора Либертадорес в историята. Фламенго става шампион на Южна Америка за първи път през 1981.

Някои коментатори и анализатори сравниха обрата на Фламенго над Ривър с този на Манчестър Юнайтед срещу Байерн Мюнхен през 1999г. във финала на Шампионска лига. Тогава ''червените'' дяволи буквално по същия начин, в добавеното време на двубоя, обърнаха Байерн от 0:1 до 2:1 и триумфираха с най-престижното клубно отличие в Европа.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА