Last news in Fakti

4 Декември, 2019 21:06 5 615 4

Нова система за класиране на Мондиал'22

  • световно първенство 2022-
  • класиране

Става дума за Зона Европа

Нова система за класиране на Мондиал'22 - 1
Снимка: БГНЕС

Европейската футболна асоциация (УЕФА) утвърди формата за провеждане на квалификациите за Световното първенство през 2022-а година в Зона Европа.

В съответствиe с утвърдената формула, от Зона Европа на Мондиал 2022 в Катар ще участват 13 отбора. Това са 10-те победители в групите и още три ще станат ясни след изиграването на плейофи.

В числото на отборите, които ще се борят на плейофите, попадат 10-те втори отбора от всяка от 10-те групи и двата най-добри победителя в своите потоци от турнира Лига на Нациите за сезон 2020/2021, които не са се класирали в редовните квалификации.

12-те отбора, които са в плейофите, ще играят баражите в турнири на елиминиране по начина, по който се играят актуалните баражи за Евро 2020. В трите групи полуфиналите ще се играят в една среща, както и финалната, за домакинството на която ще се тегли жребий.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Илия

    1 0 Отговор
    Ужас, само 13 отбора от Европа...
    На европейско се класират по 24.
    Световното трябва да е с 64 отбора !

    Коментиран от #2

  • 2 Брадвата

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Илия":

    Световното определено трябва да е от 128 отбора, пак няма да се класираме, ама имаме по-добри шансове. А за европейско - поне 100 отбора, даже клубните отбори - и те там. За да играем там със сигурност. То, не че ще играем, ама ще сме там.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Харесвах футбола

    1 0 Отговор
    Убиха харизмата и чара на световното , та дори и на европейското . Искат все повече отбори , повече мачове и съответно повече пари в джобовете си , алчни хора . Не се залага вече на качество , а на количество което е жалко.