18 Юли, 2012 17:50 1 046 0

Съкращават церемонията по откриването на Игрите

  • игрите-
  • церемонията-
  • лондон-
  • дани бойл-
  • олимпийски игри

Остават 9 дни до откриването на Летните олимпийски игри в Лондон, а днес организаторите решиха да съкратят церемонията по откриването с почти половин час.

Решението се дължи на очаквания затруднен достъп до градския транспорт в английската столица и хаоса, който може да настане.

На генералната репетиция цялото събитие се е оказало доста по-дълго от предвиденото.

Организаторите опровергаха предположенията, че отпадането на някои елементи е продиктувано от недостатъчен персонал. Преди дни фирмата ангажирана с охраната на Игрите - G4S, заяви, че ще осигури едва 4200 гарда, а не исканите от Организационния комитет - 10 400.

Режисьор на тържествената церемония е британецът Дани Бойл. Шоуто носи името "Островът на чудесата" и ще предложи различни сцени от историята на Обединеното кралство. Стойността на цялата церемония е 27 милиона паунда.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА