Last news in Fakti

22 Август, 2012 17:40 772 1

УЕФА ще финансира женския футбол в България

  • уефа-
  • българия-
  • бфс-
  • проекта-
  • женския футбол
УЕФА ще финансира женския футбол в България - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Проектът за развитие на женския и девически футбол, изготвен от БФС още в началото на тази година, бе официално узаконен и подкрепен от УЕФА и в следващите четири години европейската централа ще подкрепя финансово българската федерация във всяко футболно начинание, свързано с момичета, девойки и жени, съобщи пресслужбата БФС.

Основната част от финансирането ще стане чрез програмата за "Развитие на женския футбол" към УЕФА, а за проекта средства са заделени още от БФС и от осемте общини, където ще бъдат изградени първите регионални женски футболни центрове (София, Варна, Пловдив, Велико Търново, Стара Загора, Бургас, Благоевград и Видин).

Проектът на УЕФА и БФС ще стартира официално през новата учебна година през месец септември, като сумата, която ще постъпи в централата в София, възлиза на 100 000 евро. Предстои да бъдат направени и курсове за треньори на момичета, девойки и жени, чиито познания и присъствие на събитията в регионалните центрове допълнително ще улеснят развитието на играта при дамите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 куку

    1 0 Отговор
    Айде, пак некой ще облажи...