6 Юни, 2020 16:47 1 077 0

Осъдиха ефективно румънски футболен фен заради опит за убийство на полицай

  • университатя клуж-
  • фен-
  • присъда

Присъдата от 7.5 години затвор не е окончателна и може да бъде обжалвана

Осъдиха ефективно румънски футболен фен заради опит за убийство на полицай - 1
Снимка: Shutterstock

Фен на румънския клуб Университатя Клуж бе осъден на 7,5 години затвор заради опита си да убие полицейски служител по време на среща от плейофите за първа дивизия през миналата година.

Видреан Овидиу Траян беше признат за виновен по обвинение в опит за убийство по време на мача срещу АФК Херманщад на "Арена Клуж" през юни. Той ударил полицая по главата със седалка, оставяйки го в безсъзнание и покрит с кръв.

Инцидентът е станал на фона на сблъсъци между привържениците на Университатя и полицията, като феновете хвърляха седалки, камъни и други предмети към служителите на реда.

Голяма част от привържениците нахлуха на терена, за да изразят яростта си към това, което те определиха като полицейска бруталност след нахлуване на терена на един от тях.

Траян е осъден и да плати 18 000 евро. Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА