30 Септември, 2012 21:04 1 811 0

Средец разтърсен от невиждан спортен карнавал

  • средец-
  • спорт-
  • празник

Средец доказа, че е спортен град и, че няма нищо случайно в това, че е изстрелял в спортната орбита легенди като Продан Гарджев, Янчо Патриков, Златко Янков- Фара и др., отбелязаха от организаторите.

Над сто деца взеха участие и очароваха в спортен карнавал, организиран от ДФК „Звездичка” и община Средец. Буквално методиките на обучение на Европейската футболна федерация се пренесоха с гръм и трясък сред младото поколение което пък видно бе зажадняло за такова спортно мероприятие, обединяващо в себе си няколко игри наведнъж.

Представителките на нежния пол в един момент засенчиха момчетата като съотношението на силите на градския стадион бе 50 на 50. По- паметливите си спомниха за „Бързи, смели, сръчни”, а реално иначе бе излъчен първия областен финалист в есенния вариант на детската Шампионска лига по футбол, чиито финали са на Никулден в областния град.

Прясноновият талисман на школата- „Звездичко” се появи за първи път пред публика и той даде допълнителен импулс за себераздаване на отборите които бяха разделени на възрастов принцип. Любимецът на малките- Степан Дадурян бе този който облече атрактивния червен костюм във формата на голяма звездичка.

Срещите бяха интригуващи, а преди тях участниците бяха разпределени в четири станции. Във всяка една, вреше и кипеше от щафетни игри с препятствия, подскачане по норматив между мишени с надуваема топка, спринт в две колони завършващ със стрелба към вратата и хокей на трева с помощта на съответните тренировъчни помагала. „Това което видях ми напълни очите и ми вдъхна нужния оптимизъм за обещащо спортно поколение” заяви кмета на общината Иван Жабов който протегна ръка за организацията и заедно с ДФК „Звездичка” бе проведен невиждан спортен карнавал на местна почва. В паузите пък шанс за изява получиха майките и татковците и победителите в игрите си заслужи по една футболна топка. Децата пък бяха наградени с купи, грамоти,лакомства и ценна спортна литература.

За председателя на клуба- ковачница на таланти Петър Алексиев, последния ден от септември бе с по- специален привкус. Един път защото празнуваше 27 годишния си рожден ден и втори път, че бе в основата да накара футболното сърце на Средец да се разтупти в ударни темпове на стадиона, който му е дал начален старт за професионалния футбол. Неговият първи треньор Иван Мирчев е част от голямото семейство на „Звездичка” и работи усърдно с останалите си колеги от школата за откриването и усъвършенстването на момичетата и момчетата в ранна футболна възраст. След близо месец идва ред и на Карнобат за идентичен спортен карнавал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА