Last news in Fakti

25 Юли, 2020 14:34 1 671 0

Манчестър Юнайтед ще загуби 70 милиона паунда, ако не се класира за Шампионска лига

  • манчестър юнайтед-
  • лестър-
  • класиране-
  • загуба-
  • шампионска лига-
  • битка

Точка срещу Лестър ще е достатъчна на тима на Оле Гунар Солскяер, за да си осигури място в четворката

Манчестър Юнайтед ще загуби 70 милиона паунда, ако не се класира за Шампионска лига - 1
Снимка: БГНЕС

Манчестър Юнайтед ще загуби 70 милиона паунда, ако не успее да се класира за Шампионската лига. "Червените дяволи" са трети, а утре гостуват на Лестър в последния кръг от първенството. Точка ще е достатъчна на тима на Оле Гунар Солскяер, за да си осигури място в четворката, тъй като по този начин те ще си осигурят завършване над "лисиците".

По същото време Челси, който е четвърти, е домакин на Уулвърхамптън. Ако не успят да влязат в най-престижния клубен турнир, за тях това ще означава загуба от около 50 милиона паунда. "Сините" ще си гарантират участие в Шампионската лига с равенство, тъй като при този вариант няма как и двата им конкурента да ги изпреварят.

Финансовите загуби за този, който завърши на пето място, ще са сериозни. Загубите за Ман Юнайтед ще са още по-големи, тъй като клубът ще се раздели с още 20 милиона от договора с "Адидас", като ще вземе по-малко и от наградния фонд на Висшата лига и от разпределението на парите от телевизионни права.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА