Last news in Fakti

7 Октомври, 2020 19:30 2 584 1

Надал се оплака от организацията на Ролан Гарос

  • надал-
  • централен корт-
  • програма-
  • организация-
  • ролан гарос-
  • час-
  • край-
  • тенис-
  • синер

"Не знам защо са сложили пет мача в дневната програма на централния корт, това е много рисковано“, смята испанецът

Надал се оплака от организацията на Ролан Гарос - 1
Снимка: БГНЕС

Снощният четвъртфинален мач между Рафаел Надал и Яник Синер влезе в историята на Ролан Гарос като най-късно завършилата среща в турнира. Испанецът спечели в три сет (7-6, 6-4, 6-1), а мачът приключи около 01:30 ч. местно време при доста ниски температури.

След края на срещата Матадора отправи критики към организаторите на Ролан Гарос, които вчера насрочиха пет мача на централния корт „Филип Шатрие“, като този между него и Синер бе последният от тях. „Знам, че футболистите често играят в такива условия, но те се движат непрестанно, докато при нас е различно. Ние се затичваме, спираме и после сядаме по време на паузите. Мисля, че в тези тежки условия това е опасно за телата ни“ заяви 12-кратният шампион на Ролан Гарос.

Надал и Синер излязоха на корта в 22:30 ч. местно време, след като драматичният мач между Диего Шварцман и Доминик Тийм продължи близо пет часа, а след това се състоя срещата между Ига Швьонтек и Мартина Тревизан. По време на последният мач за деня феновете на корта носеха якета, шапки и шалове. „Не знам защо са сложили пет мача в дневната програма на „Филип Шатрие“. Това е много рисковано“ заяви Рафаел Надал на пресконференцията след мача, която приключи около 02:10 ч.

По отношение на самия мач испанецът призна, че това е бил най-трудният тест за него от началото на турнира. „Беше ми много трудно в първите два сета и особено в края на първия. Той удряше много силно, а в това студено време е по-трудно да се придава височина на топката“ сподели световният №2.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 йокин

    0 0 Отговор
    Ми що се не отказа,като,Азарьонка.